Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

DF tvivler på SU-besparelser for to milliarder

Dansk Folkeparti tvivler på, at man kan skære to milliarder af SUen, som regeringen ønsker. Partiet føler sig ikke forpligtet til at stemme for regeringens udspil.

Det er regeringens dagsorden, at den kommende SU-reform skal bidrage til statskassen med to milliarder kroner, og den dagsorden føler Dansk Folkeparti sig ikke forpligtet af.

SU-ordfører Jens Henrik Thulesen Dahl (DF) tvivler på, at man kan skære så dybt i SUen. Han vil hellere tage udgangspunkt i effekterne af regeringens otte forslag til en SU-reform, der tirsdag blev præsenteret.

»Jeg vil hellere vende det den anden vej rundt og se, hvad vi kan blive enige om, og så må det give det, det kan give. Om det så er en, 1,5 eller to milliarder må forhandlingerne vise. Det er regeringens dagsorden at finde de to milliarder. Det er ikke noget, vi føler os forpligtede af,« siger han.

Ifølge Dansk Folkeparti er det »udmærket«, at man stiller krav til de studerende og universiteterne om, at de studerende skal være hurtigere færdige, men Jens Henrik Thulesen Dahl frygter, at SU-nedskæringer vil føre til, at flere vil falde fra uddannelserne.

Særligt bekymret er han over, at regeringen vil begrænse SUen til normeret tid for de studerende, der er mere end to år om at begynde en uddannelse, fra de har færdiggjort en ungdomsuddannelse.

»Der er en del punkter, hvor man går ind og sparer på SUen hist og pist, og der har vi en bekymring i forhold til, om det giver øget frafald og får færre til at tage en uddannelse, hvis de ikke har tillid til, at der er SU hele vejen igennem,« siger han.

»Vi vil hellere gå den anden vej og forpligte universiteterne til, at det skal gå hurtigere. Det er der nogle af universiteterne, der er rigtig gode til«.

Uddannelsesminister Morten Østergaard (R) frygter ikke, at reformen vil nedbringe antallet af studerende.

»Vi forventer ikke, at færre vil tage en uddannelse. Tværtimod forventer vi, at flere vil tage en uddannelse, at flere vil gennemføre på noget, der ligner normeret tid, og at de vil gå tidligere i gang,« siger han.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.