Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

DF: Tilskud til babysitter er et interessant forslag

DF er ikke afvisende over for regeringens forslag om at give kommunalt tilskud til private børnepassere.

Dansk Folkepartis børneordfører Pernille Bendixen kalder regeringens forslag, om tilskud til private babysittere i aftentimerne »interessant«.
Dansk Folkepartis børneordfører Pernille Bendixen kalder regeringens forslag, om tilskud til private babysittere i aftentimerne »interessant«.

Hvis både mor og far har skæve arbejdstider, kan det være svært at få den lille passet efter børnehavens lukketid.

Derfor foreslår regeringen en model, hvor barnet går på deltid i børnehaven - og kommunen så til gengæld udbetaler penge til en privat børnepasser i aftentimerne.

Forslaget vækker ikke umiddelbart begejstring i oppositionen, men hos støttepartiet Dansk Folkeparti ser man det ikke som en helt skæv idé.

- Det er et interessant forslag. Børnefamilierne efterspørger mere fleksibilitet, siger børneordfører Pernille Bendixen (DF).

- Vi har ikke lagt os fast på noget endnu, så vi går til forhandlingerne med et åbent sind.

Ordføreren kan sagtens følge børne- og socialminister Mai Mercados (K) argument om, at det vil være en dyr løsning i stedet at forlænge daginstitutionernes åbningstider. En løsning, som ikke passer alle.

- Det har vi også forsøgt os med i Odense Kommune, hvor det ikke rigtig blev brugt. Så der er noget, der tyder på, at hun har ret, siger Pernille Bendixen, der også sidder i byrådet i Odense.

- Længere åbningstider er ret dyrt. Og det er slet ikke blevet brugt i den grad, man ellers fornemmer efterspørgsel på. Så det tyder på, at folk har fundet deres egne løsninger, måske med barnepiger.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.