Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

DF: Thornings nytårstale øger behovet for et valg

Statsministerens nytårstale var ukonkret og bar præg af, at hun ikke regner med at skulle gennemføre ny politik. Det efterlader et politisk tomrum, som øger behovet for et valg, siger Dansk Folkepartis formand Kristian Thulesen Dahl.

ARKIVFOTO 2014 af Kristian Thulesen Dahl.
ARKIVFOTO 2014 af Kristian Thulesen Dahl.

Statsministerens nytårstale viste, at hun ikke har gjort sig en masse tanker om, hvad hun konkret vil gøre på denne side af et folketingsvalg. Og det øger netop behovet for at valg, siger Dansk Folkepartis formand Kristian Thulesen Dahl.

»Det var ikke en tale, der bar præg af, at Helle Thorning-Schmidt regner med, at hun nu skal i Folketingssalen og gennemføre en masse konkrete ting. Det var en tale, der mere egnede sig til at geare op til det valg, der kommer i løbet af 2015. Behovet for, at der kommer et folketingsvalg bliver så øget, for vi bevæger os ind i et tomrum, hvor der ikke skal ske særligt meget, og hvor regeringen bare sidder og venter på den gode chance til at udskrive et folketingsvalg,« siger han.

På andre områder havde nytårstalen også karakter af en tale, der ser frem mod et valg, mener DF-formanden.

»Den var ikke særlig konkret, men meget følelsesladet. Og det har man åbenbart vurderet egner sig godt til et valgår. Man kan tydeligt mærke på en tale, om den er skrevet ud fra, at man skal sidde og blive personligt berørt, når man hører den, eller om den er meget konkret med politiske ting, som man vil gennemføre,« siger han.

Og selvom Kristian Thulesen Dahl synes det er fint, at Helle Thorning-Schmidt kommer ind på både ældreområdet og sundhedshjælp i nytårstalen, så ændrer det ikke på, at det mest handlede om at vinde valget i 2015.

»Man ikke har tænkt en masse tanker om, hvad man konkret skal gøre på den her side af at folketingsvalg, men mere hvad der skal til for at få danskernes opbakning til at sidde som regering igen i fire år. Og hvis det er udgangspunktet, så kan man ligeså godt få det valg hurtigst muligt, så danskerne kan få lov til at afklare, hvordan Folketinget skal sammensættes fremover,« siger Kristian Thulesen Dahl.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.