Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

DF: Thorning bør lytte til kritiske borgmestre

Statsminister Helle Thorning-Schmidt bør lytte til de socialdemokratiske borgmestre, der kritiserer regeringen for at gøre for lidt for landdistrikterne, lyder det fra Dansk Folkeparti.

ARKIVFOTO. Statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) på charmeoffensiv i provinsen under valgkampen i 2011 - her i Brønderslev i Nordjylland. Nu beskylder tre socialdemokratiske borgmestre Thorning for at svigte landdistrikterne.
ARKIVFOTO. Statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) på charmeoffensiv i provinsen under valgkampen i 2011 - her i Brønderslev i Nordjylland. Nu beskylder tre socialdemokratiske borgmestre Thorning for at svigte landdistrikterne.

Det bør gøre indtryk på regeringen og ikke mindst statsminister Helle Thorning-Schmidt (S), når tre socialdemokratiske borgmestre beskylder regeringen for at trække offentlige arbejdspladser væk fra provinsen og ind til de store byer.

Det mener Dansk Folkepartis landdistriktsordfører, Mette Hjermind Dencker (DF).

»Det bør da gøre indtryk, når tre af partiets egne borgmestre nu klart melder ud, at de føler sig svigtet af regeringen, som, de mener, slet ikke gør nok for eksempelvis Hjørring, Slagelse og Vordingborg,« siger hun i en pressemeddelelse.

Det er netop borgmestrene i de tre byer, henholdsvis Arne Boelt (S), Lis Tribler (S) og Henrik Holmer (S), der over for TV 2 udtrykker deres utilfredshed.

»Jeg har fået nok af de der fine skåltaler, jeg har fået nok af at tage til Christiansborg til landdistriktskonferencer. Det holder ikke, ­det ­de siger,« siger Arne Boelt til TV 2.

Dansk Folkeparti kom for kort tid siden med et landdistriktudspil, og partiet håber nu, at borgmestrenes kritik vil få Socialdemokraterne til at se nærmere på udspillet.

»Socialdemokratiet reagerede med at feje vores forslag af bordet uden så meget som at overveje, om der mon var nogle gode idéer i vores udspil, som kunne hjælpe landdistrikterne. For eksempel vil vi oprette 5.000 statslige hjemmearbejdspladser, men det ville Socialdemokratiet altså ikke høre tale om,« siger Mette Hjermind Dencker.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.