Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

DF støtter russisk gasledning trods polsk nej

Vi skal ikke stoppe russisk gasledning i Østersøen, mener Dansk Folkepartis udenrigsordfører, Søren Espersen.

Dongs nye gasledning skal gå i land på Vesterhavskysten. I Østersøen vil Rusland have godkendt den ny gasledning Nord Stream 2, men Polen, Estland og Litauen beder Danmark sige nej. Scanpix/Palle Hedemann
Dongs nye gasledning skal gå i land på Vesterhavskysten. I Østersøen vil Rusland have godkendt den ny gasledning Nord Stream 2, men Polen, Estland og Litauen beder Danmark sige nej. Scanpix/Palle Hedemann

København. Danmark bør godkende gasledningen gennem Østersøen i Nord Stream 2-projektet, der forsyner Tyskland med gas fra Rusland, selv om Polen, Estland og Litauen beder Danmark bremse projektet.

Det mener Dansk Folkepartis udenrigsordfører, Søren Espersen.

- Vi skal fortsat støtte projektet, som er langsigtet. Vi skal ikke mentalt bestemme os for at være uvenner med Rusland i mange år. Det er også Vestens forsyning med gas. Om nogle år, når forholdet til Rusland er faldet til ro, vil vi se, at det var en god idé, siger Søren Espersen.

Børsen beskriver modstand mod projektet fra Polens udenrigsminister, Witold Waszczykowski. Han støttes af sine kolleger fra Estland og Litauen, der mener, at projektet er mere dikteret af politik end økonomi.

Spørgsmål: - Men Polen og de baltiske lande kræver støtte fra Nato mod Rusland efter invasionen af Krim?

- Ét er, hvad vi gør militært. Dér er vi helt med på, at vi skal øge vores indsats i Østersøen, specielt med flåden, men også hjælpe til i de baltiske lande. Samtidig kan handel og energi være med til at forbedre forholdet til Rusland, mener Søren Espersen.

Venstres udenrigsordfører Michael Aastrup Jensen siger til Børsen, at gasledningen også er et politisk spørgsmål.

- Men der er stadig noget jura, som skal overholdes, og det er den balancegang, som vi skal finde. Vi ved, hvordan Rusland agerer i de her år, og i forhold til deres ageren over for vores østeuropæiske venner vil vi selvfølgelig gerne stå på den rigtige side, siger han.

Socialdemokraterne ser kritisk på gasledningen, siger fungerende politisk ordfører, Ane Halsboe-Jørgensen til avisen.

- Det er i høj grad storpolitik, og timingen er ejendommelig, da vi har at gøre med et Rusland, som er aggressivt over for vores venner i Østeuropa, siger hun.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.