Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

DF støtter kollektiv trafik udenom regering

Dansk Folkeparti saboterer ikke regering, men følger trafikaftale, siger DF's trafikordfører Kim Christiansen.

København. Dansk Folkeparti stævner ikke ud på kollisionskurs mod regeringen ved at bruge 762 millioner kroner med rød blok til mere kollektiv trafik i de næste to år.

Det siger DF's trafikordfører Kim Christiansen efter et pressemøde fredag med sine kolleger fra rød blok. Bag "Bedre og Billigere Offentlig Transport" står Socialdemokratiet, SF, Dansk Folkeparti, Enhedslisten og De Radikale.

- Det er der intet underligt i. Aftalen blev etableret med den tidligere socialdemokratiske regering. Vi står ved de aftaler, vi indgik dengang, selv om der er en anden regering nu, siger Kim Christiansen.

Partierne indgik aftalen i 2012 med en pulje til at styrke kollektiv trafik. Det var et plaster på såret, da SRSF-regeringen opgav at skabe en betalingsring for biler udenom København.

Pengene skaffede SRSF-regeringen ved at stoppe "uhensigtsmæssig" brug af registreringsafgift for demo- og leasingbiler.

Dansk Folkeparti står bag togfonden udenom regeringen. Togfonden afsatte 28,5 milliarder kroner med højere skat på olie og gas i Nordsøen. Det skulle sikre timedrift med tog mellem København, Odense, Aarhus og Aalborg.

Spørgsmål: Gør DF ligesom De Radikale i 2011: Aftaler først en stramning af efterlønnen med Lars Løkke, men går så i SRSF-regering?

- Nej. Man kan ikke sammenligne de to Ting. Vi har en forligskreds, vi var en del af under den tidligere regering. Siden er der kommet en regering med Venstre, Liberal Alliance og De Konservative, siger Kim Christiansen.

- Vi står ved vores forlig, indtil de bliver opsagt op til et folketingsvalg. Vi går ikke imod regeringen. Vi går med den forligskreds, vi er en del af. Regeringen har ikke ønsket at tilslutte sig forliget. Det er vel regeringen, der går imod.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.