Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

DF stemmer mod indfødsretslov med lettere prøve

Dansk Folkeparti står udenfor indfødsretslov, hvis prøven lempes, siger integrationsordfører Martin Henriksen.

Dansk Folkepartis integrationsordfører Martin Henriksen advarer integrationsminister Inger Støjberg (V) mod at lade dumpede udlændinge gå op til indfødsretsprøven igen. Scanpix/© Uffe Weng
Dansk Folkepartis integrationsordfører Martin Henriksen advarer integrationsminister Inger Støjberg (V) mod at lade dumpede udlændinge gå op til indfødsretsprøven igen. Scanpix/© Uffe Weng

København. Integrationsminister Inger Støjberg (V) leger med ilden, hvis hun giver to ud af tre udlændinge ret til at gå om til den indfødsretsprøve, hvor de dumpede. Det er aftalebrud, så Dansk Folkeparti ikke er bundet af indfødsretsloven.

Sådan siger Dansk Folkepartis integrationsordfører, Martin Henriksen, efter Inger Støjberg ifølge TV2 vil give de dumpede et nyt forsøg. Socialdemokraternes integrationsordfører, Matthias Tesfaye, er også parat til at ændre prøven.

- Nogle partier varmer op til at bryde aftalen om indfødsretsprøven. Hvis det sker, er vi ikke forpligtet til at stemme for en lang række lovforslag, som tildeler indfødsret til en lang række mennesker, siger Martin Henriksen.

- Der har været problemer med at få de andre partier til at levere de stramninger, som Dansk Folkeparti mener, at der er behov for.

Politisk forværres stemningen også i blå blok, hvis regeringen bryder aftalen om indfødsretsprøven. Hvis regeringen lemper kravene med "fikumdik", styrer Støjberg mod et aftalebrud, mener Martin Henriksen.

- Vi har en aftale med regeringen og Socialdemokraterne om, at det skal være svært at blive dansk statsborger. Hvis man ikke kan består prøven, så dumper man, og så kan man ikke blive dansk statsborger, påpeger han.

Så hegnet skal være højest muligt?

- Ja. Hegnet og barren skal være sat meget højt. Det er blevet sværere at blive dansk statsborger. Når man strammer, så har det også den konsekvens, at man sier nogen fra. Det er sådan set helt i orden, at man gør det, siger Martin Henriksen.

Han tror ikke på en stram socialdemokratisk udlændingepolitik, som gruppeformand Henrik Sass Larsen tidligere har lovet.

- Hvis Socialdemokraterne bakker her, så står det slet ikke til troende, hvad Henrik Sass Larsen har sagt, mener Martin Henriksen.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.