Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

DF-spidskandidat laver kovending om skægforbud: Jeg orker ikke at fortsætte den debat

Henrik Thorup ønskede i første omgang et forbud mod religiøst betingede skæg blandt læger.

Henrik Thorup (DF) fik ikke formuleret sig »for fikst«, siger han nu.
Henrik Thorup (DF) fik ikke formuleret sig »for fikst«, siger han nu.

Dansk Folkepartis spidskandidat ved regionsrådsvalget i Region Hovedstaden, Henrik Thorup, har fået skægget i postkassen med sit forslag om et forbud mod religiøst betingede skæg blandt læger.

Thorup, der er gift med DF's tidligere formand Pia Kjærsgaard, laver i hvert fald noget af en kovending på emnet.

»Debatten er kommet helt ud af proportioner. Helt ærligt, så fik jeg nok ikke formuleret mig for fikst. Jeg orker ikke helt at fortsætte den debat. Derfor dropper jeg nu forbudstanken,« siger Henrik Thorup til TV 2.

Så I går ikke længere ind for et forbud mod religiøst betingede skæg blandt læger?

»Nej, det gør vi ikke. Jeg mener stadig, at det er en uskik og noget, som kan skabe utryghed,« siger Henrik Thorup til tv-stationen.

Og så er den ged ellers barberet, selv om Thorup altså fortsat kalder »det store skæg« en uskik.

Torsdag fik Thorup fuld opbakning til sit forslag fra partiets ledelse på Christiansborg.

Thorup afviser dog, at han er blevet sat på plads af ledelsen. Og det er heller ikke på grund af mediepresset, at der er kommet en kovending, siger han.

»Det er en beslutning, jeg selv er kommet frem til, fordi debatten er blæst helt ud af proportioner. Jeg kom nok til at gå for langt. Det var ikke tanken,« siger Thorup til TV2.

Torsdag sagde han følgende til Berlingske om en oplevelse, som havde chokeret ham:

»Du kan tage en tur ned på Gentofte akutmodtagelse, så vil du møde én, jeg ved ikke, om han er iraner, iraker, islamist eller muslim, men han har i hvert fald et kæmpestort sort skæg, og det mener jeg ikke hører hjemme på et dansk hospital.«

»Du ser ikke danske læger med kæmpe fuldskæg, det gør du ikke. Jeg har ikke noget imod manden, men jeg synes stadig ikke, at et skæg af den størrelse hører hjemme på et hospital.«

»Alle andre løber rundt med hovedbeklædning og alt muligt, når de behandler.«

Der er valg til kommuner og regioner 21. november.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.