Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

DF: Skrot superløn til kommunale chefer

Offentlige topchefer må ikke få dyre åremålskontrakter, mener DF's kommunalordfører, Susanne Eilersen.

Dansk Folkepartis kommunalordfører, Susanne Eilersen, skriver under på grundloven, da hun kommer i Folketinget. Hun vil ligesom SF stoppe alt for lukrative kontrakter til kommunale chefer, som ansættes på åremål. Scanpix/Thomas Lekfeldt
Dansk Folkepartis kommunalordfører, Susanne Eilersen, skriver under på grundloven, da hun kommer i Folketinget. Hun vil ligesom SF stoppe alt for lukrative kontrakter til kommunale chefer, som ansættes på åremål. Scanpix/Thomas Lekfeldt

København. Det skal være slut med, at chefer i kommuner og regioner ansættes på åremål i gyldne kontrakter, så de aflønnes højere end en statsminister.

Det mener Dansk Folkepartis kommunalordfører, Susanne Eilersen.

- Vi skal kigge på hele lønpakken. Man ser lønstigninger i antal procenter i stedet for i fast løn. Og der er er stor forskel på at få to procent lønstigning af halvanden million og en kassedame, som får 350.000 kroner, siger Susanne Eilersen.

- Vi skal se på hele lønrammen. Så vi får en fornuftig lønudvikling. Og ikke som de seneste år i det offentlige, hvor topchefers lønninger i det offentlige har taget hele klumpen.

Hun er enig med SF, som har foreslået at forbyde åremålskontrakter til topchefer i kommuner og regioner, der får en stor bonus i fratrædelse, når kontrakten udløber. Men som ofte genansættes og fortsætter i samme job i en ny, tilsvarende kontrakt.

SF fremsætter et beslutningsforslag i Folketinget. Det forbyder ansættelser på åremål. Desuden skal bonusser også modregnes i den aftalte fratrædelse, hvis chefen hurtigt får nyt arbejde - enten i den samme kommune eller et andet sted.

- Det er på tide at få stoppet den lønudvikling, vi har været vidne til. Velfærden er ikke tjent med, at vi bruger mange millioner på et opskruet lønniveau i det offentlige, siger SF's gruppeformand Jacob Mark.

I 2015 vedtog Folketinget, at chefer i 30 offentlige selskaber fik beskåret store bonuspakker. Finansminister Bjarne Corydon (S) indførte som hovedregel, at den variable løn højst må udgøre 25 procent af lønnen.

Spørgsmål: Kan det offentlige miste dygtige chefer til det private erhvervsliv, hvis vilkårene forværres?

- Nej. Det er absolut ingen dårlig løn. Vi taler om chefer, som får løn på niveau med en statsminister. Og nogle gange over. Det er fuldstændig uhørt, siger Susanne Eilersen.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.