Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

DF-skepsis om flere tropper i Afghanistan: Krigen er tabt

Der skal ikke danske soldater ud i missioner, som ikke kan vindes, siger Dansk Folkepartis udenrigsordfører.

Selv om Dansk Folkeparti normalt altid er positivt indstillet over for anmodninger fra USA og Nato, er partiet denne gang mere skeptisk i forhold til at sende flere danske tropper til Afghanistan. Scanpix/Simon Skipper
Selv om Dansk Folkeparti normalt altid er positivt indstillet over for anmodninger fra USA og Nato, er partiet denne gang mere skeptisk i forhold til at sende flere danske tropper til Afghanistan. Scanpix/Simon Skipper

København. Vesten har tabt krigen i Afghanistan, og Taliban står klar til at rykke ind i regeringskontorerne.

Det siger Dansk Folkepartis udenrigsordfører, Søren Espersen, som opfordrer til eftertænksomhed, inden Danmark eventuelt øger antallet af danske tropper i Afghanistan.

- Det handler om at vinde krige og ikke om at tabe. Og det er det, som jeg synes, vi allerede har gjort, siger han.

- Hvis man spørger et overvældende stort flertal af afghanere, så vil de vælge Taliban. Vi har svært ved at forstå det i Vesten, men Taliban er utrolig populære i Afghanistan.

Regeringen er efter en anmodning fra USA klar til at sende flere soldater til Afghanistan, skriver Jyllands-Posten.

Der bliver i disse dage ført fortrolige forhandlinger med de øvrige partier i Folketinget om opbakning til en forøgelse af det danske bidrag.

Selv om Dansk Folkeparti normalt altid er positivt indstillet over for anmodninger fra USA og Nato, er partiet denne gang mere skeptisk.

- Man må spørge sig selv, om man har en realistisk forventning om, at Afghanistan inden for kort tid vil blive renset for Taliban og blive en demokratisk stat. Vi kan ikke have folk ude i missioner, som ikke kan vindes.

Der er i øjeblikket 97 danske soldater i den afghanske hovedstad, Kabul, som en del af en Nato-mission.

De varetager forskellige opgaver og træner blandt andet afghanske sikkerhedsstyrker. Det bidrag ønsker regeringen ifølge avisen at styrke.

Fredag berettede nyhedsbureauet AP, at USA vil sende yderligere 4000 soldater til Afghanistan. I øjeblikket har USA 8500 soldater udstationeret i landet.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.