Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

DF-skepsis kan aflyse DONG-salg til Goldman Sachs

Dansk Folkeparti er skeptiske over for Danmarks aftale med den amerikanske investeringsbank Goldman Sachs og truer med at forhindre et salg.

ARKIVFOTO. Dansk Folkeparti forholder sig skeptisk over for mulig opdeling af Dong Energy.
ARKIVFOTO. Dansk Folkeparti forholder sig skeptisk over for mulig opdeling af Dong Energy.

Dansk Folkeparti mener, at Danmarks aftale med Goldman Sachs i forbindelse med salget af en del af energiselskabet DONG Energy er for dårlig, skriver Information.

I øjeblikket er aftalen til behandling i Folketingets Finansudvalg som et såkaldt aktstykke, hvor DF som forligsparti mener, at have vetoret.

»Vi er meget skeptiske overfor aktstykket, og som det ligger nu, er det ikke fornuftigt. DONG har haft brug for at få tilført mere kapital. Og enten finder man den privat eller i statskassen. Der har været stemning, også fra vores side, for at finde de penge privat. Men ikke med de betingelser, som er knyttet til aftalen,« siger partiformand Kristian Thulesen Dahl (DF) til avisen.

Ifølge partiet er det særlig Goldman Sachs vetoret over udnævnelser i direktionen, ændring af vedtægter samt nye investeringsområder, som er i strid med det politiske forlig.

Alle Folketingets partier ud over Enhedslisten er med forliget, der i sin tid aftalte, at DONG Energy skulle deles op i et såkaldte drifts- og infrastrukturselskab, hvis staten nogensinde fraskrev sig aktiemajoriteten, og sidstnævnte selskab skulle forblive på statslige hænder.

»Der er nogle ting i den danske infrastruktur, som bør forblive på dansk ejerskab. Det var vores omdrejningspunkt, da vi i sin tid diskuterede det her med VK-regeringen, og det er det også nu, hvor der sidder en socialdemokratisk-ledet regering, og vi skulle egentlig mene, at det i dag burde være mindst lige så let at få det synspunkt igennem som dengang. Men det har det vist sig ikke at være, siger Kristian Thulesen Dahl til Information.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.