Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

DF: Skatteaftale skal ikke skåne pensionister

Skatteaftale skåner ansatte, ikke pensionister for modregning i offentlige ydelser, siger DF's finansordfører.

Skatteaftale skåner ansatte, ikke pensionister for modregning i offentlige ydelser, siger DF's finansordfører.
Skatteaftale skåner ansatte, ikke pensionister for modregning i offentlige ydelser, siger DF's finansordfører.

Regeringens skatteaftale om pension skal sikre, at lønmodtagere ikke vælger fritid frem for arbejde for at spare i skat. Og aftalen kommer ikke til at skåne pensionister fra modregning i offentlige ydelser som boligtillæg, folkepension og ældrecheck.

Det siger Dansk Folkepartis finansordfører, René Christensen.

»Nogle fagforeninger sagde før overenskomsterne, at de hellere ville kæmpe for mere fritid end højere timeløn. Fordi det ikke kunne betale sig at spare op til pension,« siger René Christensen.

»Derfor var øvelsen ikke at lempe modregningen for dem, der er pensionister. Øvelsen var at lempe det for dem, som bliver pensionister. Folk skulle ikke tage fri i stedet for at gå på arbejde.«

Skatteaftalen kritiseres i Politiken af eksperter. De mener, at den kun gavner folk med en så lille pension, at de i forvejen ikke modregnes.

Det mener direktør Brian Stjernholm, fra rådgivningsfirmaet Uvildige.

»De eneste, der får en reel gevinst, er lønmodtagere, der har så små pensionsordninger, at de heller ikke bliver modregnet med de nuværende regle«r, siger Brian Stjernholm.

Han støttes af Ældre Sagens chefkonsulent, Claus Blendstrup.

»De store tabere er dem, der allerede er blevet pensionister. De får en skattelettelse på knap 10 øre om dagen i snit. Det er jo nærmest en hån mod alle dem, der er blevet ramt af modregningsreglerne,« siger Claus Blendstrup.

Skønt aftalen sikrer et stort skattefradrag, er gevinsten minimal, hvis borgerne sparer op til pension. De fleste danskere, der går på pension om 10-15 år, modregnes så meget i offentlige ydelser, at de taber penge.

DF's finansordfører er uenig.

»Når man får det store skattefradrag, så er det en god business case (forretning) for den enkelte,« siger René Christensen.

DF vil også forbedre pensionen for de, som ikke har opsparet arbejdsmarkedspension, fordi de har levet af offentlige ydelser, forklarer René Christensen.

Finansminister Kristian Jensen (V) vil ikke kommentere sagen i Politiken.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.