Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

DF: Skal man også kunne gifte sig med sin hund?

Dansk Folkepartis familieordfører er chokeret over radikalt udspil om, at tre eller fire voksne skal kunne dele forældremyndigheden. Konservative mener, at det kun »pleaser« forældrene, mens Enhedslisten bakker op.

Mette Hjermind Dencker, DF
Mette Hjermind Dencker, DF

Glidebane og ragnarok. Dansk Folkepartis familieordfører, Mette Dencker, bruger stærke ord som reaktion på den radikale ligestillingsordfører, Sofie Carsten Nielsens, forslag om, at forældremyndigheden skal kunne deles mellem tre eller fire mennesker.

- Forslaget er ligesom homovielserne i kirken endnu et forsøg fra regeringen på at eliminere kernefamilien. Hvis der bliver åbnet for det her, er der ingen grænser for, hvilket ragnarok det vil være. Hvorfor lige fire forældre, hvad med fem eller seks? Der er jo ingen grænser for, hvilke konstellationer, man kan forestille sig. Hvad bliver det næste? At man kan gifte sig med sin hund, spørger Mette Dencker.

Hun mener, at lovgiverne skal holde sig »langt væk« fra området, og at børn har én far og én mor.

De Konservatives familieordfører, Tom Behnke, mener, at forslaget er et forsøg på at »please nogle homoseksuelle forældre«.

- Men vi skal huske, at det er barnets interesse, som vi skal varetage. Man har nu en gang kun en far og en mor. Hvilket køn, forældrene har, er underordnet, men også homoseksuelle må forstå, at der kun skal være to forældre, siger Tom Behnke og fortsætter:

- Det kan sagtens gå, når alt er fryd og gammen, men hvad når der opstår problemer? Her kan det i forvejen være svært for to forældre at blive enige. Hvad så når der bliver fire, otte eller 231? Børnene vil bliver tabere, siger Tom Behnke.

Socialdemokraternes ordfører på området, Flemming Møller Mortensen, vil ikke udtale sig konkret om, hvorvidt flere end to skal kunne have forældremyndigheden, Han afventer i stedet socialminister Karen Hækkerups (S) »tekniske og lovmæssige udredninger« af hele området omkring forældremyndigheder og ligestilling mellem homo- og heteroseksuelle.

- Socialdemokraterne vil være frontløbere på det her område, og vi er ambitiøse. Men området griber ind i mange lovkomplekser, derfor skal lovarbejdet gøres grundigt. Vi har allerede taget første skridt med, at homoseksuelle nu kan vies i kirken, og det er nødvendigt med flere ændringer, siger Flemming Møller Mortensen.

Fra Enhedslisten lyder det, at man bakker op om ændringer på området omkring forældremyndighed og homoseksuelles rettigheder.

Udspillet fra Sofie Carsten Nielsen er et led i Radikale Venstres mangfoldighedsudspil. Forleden foreslog hun, at man også skulle give mulighed for kønsneutrale pas af hensyn til blandt andet transseksuelle.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.