Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

DF: Skærpede regler skal også gælde flygtninge

Det er fint, at Socialdemokraterne vil stramme reglerne for familiesammenføring, men de strammere regler bør også gælde for flygtninge, mener Dansk Folkeparti.

Socialdemokraternes forslag om strammere regler for familiesammenføring rammer ikke dér, hvor behovet er størst.

Sådan lyder meldingen fra Dansk Folkeparti, der mener, at skærpelserne også bør omfatte de mange flygtninge, der kommer til Danmark lige nu.

»Det er der, vi har de største integrationsproblemer. Hvis man gøre det sværere at få familiesammenføring, bør det gælde for både indvandrere og flygtninge. Det er helt afgørende for, at vi kan få situationen under kontrol,« siger udlændingeordfører Martin Henriksen (DF).

Partileder Mette Frederiksen (S) siger til DR, at hvis man skal tage godt imod de flygtninge, der lige nu kommer til Danmark, må der skæres ned på antallet af de øvrige udlændinge.

Martin Henriksen synes, det er glædeligt, at Socialdemokraterne har skiftet mening omkring reglerne for familiesammenføring, og han understreger også, at punkterne, Mette Frederiksen fremhæver om skærpelse af kravene til sprogkundskaber, bosted og beskæftigelse, stemmer fint overens med Dansk Folkepartis udlændingepolitik. Men Socialdemokraterne har altså glemt en af de vigtigste pointer i farten, mener han.

»Man skal passe på ikke at give befolkningen det indtryk, at man nu strammer en hel masse, når man faktisk tilrettelægger det på en sådan måde, at det ikke rammer der, hvor der lige præcis er behov for, man sætter ind,« siger Martin Henriksen.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.

  • Politisk Morgenpost
  • Analyser & Perspektiv
  • Den Politiske Puls
  • Indeks