Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

DF ser stop for FN-flygtninge som afledningsmanøvre

Stoppet for modtagelse af FN-kvoteflygtninge fjerner ifølge Dansk Folkeparti fokus fra det egentlige problem.

Arkivfoto: Regeringens stop for modtagelse af asylansøgere gennem FN's kvotesystem afleder opmærksomheden fra det egentlige problem. Det mener Dansk Folkepartis udlændingeordfører, Martin Henriksen.
Arkivfoto: Regeringens stop for modtagelse af asylansøgere gennem FN's kvotesystem afleder opmærksomheden fra det egentlige problem. Det mener Dansk Folkepartis udlændingeordfører, Martin Henriksen.

Regeringens stop for modtagelse af asylansøgere gennem FN's kvotesystem afleder opmærksomheden fra det egentlige problem. Det mener Dansk Folkepartis udlændingeordfører, Martin Henriksen.

Flygtningene, der tages via FN, er nemlig at foretrække, frem for dem der ankommer til grænsen, mener ordføreren.

Udmeldingen kommer, efter at nye tal fremskaffet af Jyllands-Posten viser, at Danmark rasler ned af listen over lande i Europa, når det kommer til at modtage asylansøgere.

»Det er en god nyhed. Og vi er glade for, at Danmark fremstår markant mindre attraktiv, end vi har gjort tidligere,« siger ordføreren.

Trods tilbagegangen mener Dansk Folkeparti dog fortsat, at spontane asylansøgere er et stort problem. Og derfor mener partiet, at debatten om kvoteflygtninge er en afledningsmanøvre.

»Stoppet for FN-kvoteflygtninge er en afledningsmanøvre. Det forholder sig slet ikke til det egentlige problem, som er dem, der kommer af sig selv. Selv om det er nedbragt, så kommer der stadig 300 om måneden.«

»Vi så gerne, at ministeren i stedet for at fokusere på de 500 fokuserede på det, der kunne rykke noget - et asylstop for dem, der søger spontant ved grænsen.«

Kan antallet af spontane asylansøgere nedbringes til noget, der er nært nul, modtager Dansk Folkeparti gerne 500 flygtninge via FN's kvotesystem.

»Afviser man dem, der kommer af sig selv, så kan man tage de 500.«

»I FN's system bestemmer man selv, hvem man tager. Vi kan tage dem, der er gode til sprog, har et arbejde eller en uddannelse,« siger Martin Henriksen.

Han understreger, at det samme ikke gælder for EU's arbejde for at fordele de flygtninge, der ankommer til unionen.

»EU skal holde fingrene langt væk fra asylpolitikken og skal ikke begynde at fordele flygtninge.«

»De mennesker, der kommer til Europa, er primært velfærdsmigranter, og EU skal ikke bestemme, om de skal ind i Danmark.«

»Vi har været lodret uenige med regeringen, om hvorvidt vi skal tage flygtninge fra EU's fordeling,« siger Martin Henriksen.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.