Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

DF: Sæt uvorne elever til at rense toiletter og feje skolegård

Man bør i højere grad bruge »straf og sanktioner« til at få styr på larmende elever i folkeskolen, mener Dansk Folkepartis undervisningsordfører.

Den manglende disciplin i landets folkeskoler skal høre op, og derfor er der brug for at sætte foden ned over for uvorne elever, som ikke kan rette ind.

Dansk Folkepartis undervisningsordfører, Alex Ahrendtsen (DF), er helt på linje med professor i pædagogik ved Aarhus Universitet Niels Egelund, der i søndagens Politiken peger på, at der er for få og for små sanktionsmuligheder over for eleverne, som det er i dag.

»Vi vil ikke finde os i, at uvorne unger ikke hører efter. Man kan bruge straf og sanktioner til at få styr på rødder. Der er vores holdning i Dansk Folkeparti meget klar,« siger undervisningsordføreren og peger på en række konkrete eksempler på sanktioner.

»Man kunne give eftersidninger, eller man kunne sige til eleven, der har været uvorn, at ’du kan lige feje skolegården her, eller du rydder lige op i klasselokalerne, eller vi har et toilet, der skal gøres rent’. Når lille Olfert har gjort det nogle gange, så tror jeg, han bliver træt af det og retter ind«, siger Alex Ahrendtsen.

Undervisningsminister Christine Antorini (S) mener ikke, at folkeskolen i tilstrækkelig grad sikrer ro og disciplin, og hun håber, at folkeskolereformen, der træder i kraft i år, kan rette op på problemet. Hun mener dog ikke, at det i sig selv skal være et mål, »at der bruges masser af sanktioner«.

Men den holdning er for slap, lyder det fra Dansk Folkeparti

»Vi forstår ikke, at undervisningsministeren er så tilbagelænet på det her område. Hun kunne jo have brugt det her som anledning til at sende et klart signal til forældre, skoler og lærere om, at vi vil uroen til livs,« siger Alex Ahrendtsen og peger på, at forældrene spiller en central rolle, når det kommer til at sikre ro i klasserne.

»Forældrene skal bakke op om skolen og lærerne ved at sige til deres søn eller datter, at han eller hun skal opføre sig ordentligt og høre efter, hvad læreren siger. Ellers vanker der, når du kommer hjem. Så får du skæld ud, eller hvad vi nu kan finde ud af,« siger han.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.