Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

DF ryster på hovedet ad Løkkes Matador-tolkning

Løkke burde have talt om at sammenhængskraften er truet i stedet for kun at tale om økonomi, mener DF.

København. Skal tv-serien Matador ses som en fortælling om tjenestepigen Agnes Jensen og iværksætteren Mads Skjern, der griber fremtidens muligheder og skaber blomstrende forretninger?

Eller er den snarere fortællingen om et stærkt fællesskab i et Danmark, der er truet af kræfter udefra, men som overlever takket være den nationale sammenhængskraft?

Spørgsmålet, der kunne lyde som noget fra en skoleopgave, er blevet et politisk stridspunkt, efter at statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) har brugt den legendariske serie i sin nytårstale.

For Løkke bruger referencen helt forkert, mener Dansk Folkepartis formand, Kristian Thulesen Dahl.

- Han burde have brugt referencen til Matador til at reflektere over de udfordringer og farer, der er i dag, for at kunne holde fast i sådan et stærkt fællesskab, som Matador-fortællingen er udtryk for, siger Thulesen Dahl.

- Tværtimod bruger han det nærmest som det modsatte til at tale de problemer og udfordringer, der er i verden, ned.

Løkkes tale er generelt præget af stor optimisme. Alt var ikke bedre i gamle dage, er budskabet.

Men statsministeren fokuserer alt for meget på den økonomiske fremgang, mener Thulesen Dahl.

- Hele talen bliver præget af, at det handler om det materialistiske. Om vi bliver et rigere samfund. Rigere forstået som økonomisk rigere.

- Jeg synes det vigtige er, hvordan vi sikrer, at vi er et samfund, der hænger sammen. Hvor vi føler et stærkt fællesskab.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.