Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

DF: Rød blok falder indvandrere i ryggen med debat om danskhed

Tre røde partier gør velintegrerede indvandrere en bjørnetjeneste ved at stå bag debat om danskhed.

Martin Henriksen forstår ikke rød blok i debatten om danskhed, som Enhedslisten, De Radikale og Alternativet har flyttet i folketingssalen fredag. Scanpix/Jens Nørgaard Larsen
Martin Henriksen forstår ikke rød blok i debatten om danskhed, som Enhedslisten, De Radikale og Alternativet har flyttet i folketingssalen fredag. Scanpix/Jens Nørgaard Larsen

Dansk Folkeparti beskylder røde partier for at manipulere med sandheden i debatten om danskhed.

Afsenderen er udlændingeordfører Martin Henriksen (DF), der mener, at blå blok bliver lagt ord i munden af partier i rød blok.

»Dem, som bliver ved med at sige, at Folketinget har vedtaget, at personer med udenlandsk baggrund aldrig kan blive danske, er faktisk dem, som påstår, at de varetager en masse indvandres interesser.«

»Men de falder reelt de velintegrerede indvandrere i ryggen«, siger han.

Enhedslisten, De Radikale og Alternativet står bag en ny debat i Folketinget fredag.

Debatten opstod på grund af en tekst, som et flertal i Folketinget vedtog tidligere i år. Den slog fast, at "danskere ikke bør være i mindretal i boligområder i Danmark".

Det skete med henvisning til, at andelen af indvandrere og efterkommere i nogle områder er over 50 procent.

Men dermed sagde Folketinget indirekte, at indvandrere og efterkommere ikke er danskere, lød kritikken.

Det afviser Martin Henriksen dog blankt, og han fremhæver, at det var en fin formulering.

Han mener, at De Radikale og Enhedslisten lægger ord i munden på blå blok. Det er noget af det mærkeligste, han har oplevet i sin tid i politik.

»Det kan ikke være rigtigt, at man ikke længere kan tage udgangspunkt i de faktuelle tal, uden at man så skal beskyldes for, at man har sagt noget, som man faktisk ikke har sagt.«

»De siger til de velintegrerede indvandrere, at Folketinget har vedtaget, at de aldrig kan blive danske, uanset hvad de gør. Og når det ikke er sandt, falder man dem i ryggen, som man påstår, man integrerer,« siger han.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.