Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

DF: Regeringen forlænger forsøg med frivilligt arbejde

Ledige på dagpenge og efterlønnere kan fortsat lave frivilligt arbejde, oplyser DF's beskæftigelsesordfører.

Arkivfoto. Folketingsmedlem Bent Bøgsted (Foto: Katrine Emilie Andersen/Scanpix 2013)
Arkivfoto. Folketingsmedlem Bent Bøgsted (Foto: Katrine Emilie Andersen/Scanpix 2013)

Ledige på dagpenge og efterlønnere kan fortsat arbejde frivilligt uden at miste offentlige ydelser. Regeringen har forlænget forsøget, som udløb i april i år.

Det oplyser Dansk Folkepartis beskæftigelsesordfører, Bent Bøgsted.

»Vi forlænger forsøget fra juli til nytår. Aftalen er, at vi skal forhandle en ny frivilligheds-ordning på plads. Det betyder for Dansk Folkeparti, at vi skal have det hele gået igennem,« siger Bent Bøgsted.

Som beskæftigelsesminister satte S-formand Mette Frederiksen forsøget i gang.

Nu fortsætter det, så efterlønnere kan arbejde 15 timer om ugen for eksempel på et plejehjem eller i en fitnessforening. For ledige på dagpenge er grænsen 10 timer.

Beskæftigelsesminister Troels Lund Poulsen (V) og socialminister Mai Mercado (K) vil ifølge avisen Danmark, der udgives af Jysk Fynske Medier, sikre, at ledige ikke straffes for at udføre frivilligt arbejde.

Socialdemokratiets beskæftigelsesordfører, Leif Lahn Jensen, er enig, men advarer mod løntrykkeri. Det samme gør FOA's formand, Dennis Kristensen.

Han mener, at klemte kommuner må fyre ansatte til fordel for frivillige.

»Vi skal se på alt: Dagpenge- og kontanthjælpsmodtagere, efterlønnere, førtidspensionister og fleksjobbere. Vi skal se på, hvordan det fungerer i dag,« siger Bent Bøgsted.

Dansk Folkeparti støtter frivillige, men de må ikke fortrænge almindeligt arbejde. Han forstår bekymringer fra LO og 3F.

»Det kan godt være, at der skal være forskel på frivillighedsordninger. Om man hjælper til i en børnehavne, skole, ældrecenter eller hos DGI. Det kommer an på, hvad de frivillige bliver brugt til«, siger Bent Bøgsted.

Men det skal være nemmere at arbejde som frivillig uden for mange restriktioner, mener han.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.