Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

DF punkterer Ks miljøjubel: Vi har da ikke nogen aftale endnu

Vi skal lave en naturpakke, ikke en tillægsaftale til landbrugspakken, siger Dansk Folkeparti, efter at de Konservative her til morgen jubler over, at de »får en grøn tillægspakke«. Nu må vi se, hvor langt vi kommer, siger DFs landbrugsordfører.

»Vi har ikke været til en eneste forhandling om en tillægspakke. Vi har været til et enkelt møde om en naturpakke. Det har vi selvfølgelig nogle ønsker til. For eksempel mere sammenhængende natur og mere biodiversitet. Det er det, vi arbejder ud fra,« siger René Christensen
»Vi har ikke været til en eneste forhandling om en tillægspakke. Vi har været til et enkelt møde om en naturpakke. Det har vi selvfølgelig nogle ønsker til. For eksempel mere sammenhængende natur og mere biodiversitet. Det er det, vi arbejder ud fra,« siger René Christensen

Mens størstedelen af den konservative folketingsgruppe har brugt morgenen på at juble over miljøminister Esben Lunde Larsens udmelding om, at regeringen har tænkt sig at »imødekomme« Ks krav om at reducere kvælstofudledningen de kommende år, så er Dansk Folkeparti mere skeptisk.

Partiets landbrugsordfører, René Christensen, mener, det er alt for tidligt for de Konservative at juble.

»Jeg har da ikke set nogen aftaletekst endnu. Og vi har da ikke lavet nogen aftale,« siger René Christensen til politiko.dk og fortsætter:

»Hvis der allerede er en aftale, er der jo ingen grund til at komme til forhandlingerne. Men jeg har altså ikke set nogen aftale endnu.«

Kort tid efter, at miljøminister Esben Lunde Larsen klokken 08.00 gik på TV 2 og annoncerede, at regeringen vil medtage kvælstofreducerende tiltag i sit udspil til den naturpakke, der skal forhandles på plads i slutningen af april, væltede det ud med konservativ jubel på de sociale medier:

Nu må vi se, hvor langt vi kommer i forhold til tons og kilo.

Men hos Dansk Folkeparti mener man altså endnu ikke, at de Konservative endnu har grund til at glæde sig. Og den konservative jubel over, at partiet nu »får en grøn tillægspakke, som vi bad om« er præmatur og forkert, siger René Christensen.

»Vi har ikke været til en eneste forhandling om en tillægspakke. Vi har været til et enkelt møde om en naturpakke. Det har vi selvfølgelig nogle ønsker til. For eksempel mere sammenhængende natur og mere biodiversitet. Det er det, vi arbejder ud fra,« siger René Christensen og fortsætter:

»Det, jeg hører ministeren sige, er, at en naturpakke også giver kvælstofreduktioner. Og ja, det gør det jo. Selvfølgelig gør det det. Men nu må vi se, hvor langt vi kommer i forhold til tons og kilo. Vi skal ikke lave en tillægspakke til noget andet. Det handler om, at vi skal bruge pengene på naturen - og at vi skal bruge dem rigtigt,« siger René Christensen.

»Og det vil selvfølgelig give nogle kvælstofreduktioner. Selvfølgelig vil det det,« siger han.

LA: K interesserer sig for et » lille bitte hjørne af en kæmpe aftale«

I en skriftlig udtalelse er også Liberal Alliance mere tilbageholdende end deres blå kolleger hos de Konservative.

»Vi forholder os afventende og kommer, når vi bliver indbudt. K interesser sig meget for et lille bitte hjørne af en kæmpe aftale, der medfører rigtig meget godt for både landbrugserhverv og natur. Det må vi se at finde en løsning på, så vi kan komme videre med implementeringen af den store aftale,« skriver LAs landbrugsordfører Mette Bock.

Ingen konkrete kvælstof-indrømmelser

Esben Lund Larsen sagde her til morgen til TV 2 News, at »der er god ræson i at drøfte kvælstofreduktion«, og lovede derpå, at den del også var en del af regeringens udspil til en naturpakke, som bliver fremlagt i slutningen af april.

Over for Politiken afviser ministeren dog at være mere konkret, og han erklærer sig enig i, at naturpakkens kvælstofreduktion kan være på alt fra 1 til 624 ton.

De konservatives løsning koster ifølge dem selv 52 mio. kr. Hvordan skal det finansieres, spørger Politikens journalist.

»Antallet at ton, brugen af virkemidler og finansieringen vil også komme til at være en del af forhandlingerne. Det kommer til at koste noget, og vi vil drøfte med de borgerlige partier, hvordan det skal finansieres«, siger Esben Lunde Larsen til politiken.dk.

På Facebook skrev Esben Lunde Larsen her til morgen følgende om de forestående forhandlinger:

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.