Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

DF-ordfører: Vi skal ikke løbe ud og råbe ulven kommer

Både Liberal Alliance og Dansk Folkeparti maner til besindighed efter nye afsløringer om Landbrugspakken.

»Vi bestiller en vare, og den bliver leveret. Så kan man da ikke komme to år senere og sige, vi var også presset. Det synes jeg simpelthen ikke,« siger Lise Bech, der på billedet ses sammen med partifællen Jeppe Jakobsen.
»Vi bestiller en vare, og den bliver leveret. Så kan man da ikke komme to år senere og sige, vi var også presset. Det synes jeg simpelthen ikke,« siger Lise Bech, der på billedet ses sammen med partifællen Jeppe Jakobsen.

Landbrugspakken, der kostede den tidligere miljø- og fødevareminister Eva Kjer Hansen (V) jobbet, bliver ved med at spøge hos politikerne.

Søndag beretter Berlingske om nye beregninger, som sår tvivl om de mulige risici pakken kan have for miljøet.

Men flere af partierne, der var bag det smalle flertal for pakken, maner til besindighed.

»Det her det er én forsker, og når jeg læser det, så er der nogle andre forskere, der siger, at det her sandsynligvis ikke kommer til at rykke ved det samlede billede.«

»Så jeg synes lige, vi skal have ro på og ikke løbe ud og råbe ulven kommer, siger Dansk Folkepartis landbrugsordfører,« Lise Bech.

Det er Bjørn Molt Petersen, uddannet cand.scient. i biologi og ph.d. fra Aarhus Universitet, der har gennemregnet Landbrugspakken med støtte fra en af pakkens største kritikere, Danmarks Naturfredningsforening.

Han kritiserer Landbrugspakken for at have regnefejl og for ikke at indeholde en usikkerhedsberegning. Det bakkes op af seks professorer, som anerkender alle forskerens konklusioner.

Sågar forskere fra Aarhus Universitet, som i sin tid stod bag de beregninger, som blev brugt til at udforme Landbrugspakken, anerkender mangler ved beregningerne. De er dog ikke enige om, hvad konsekvenserne er.

Lise Bech finder det dog kritisabelt, hvis forskerne har leveret mangelfulde beregninger.

»Vi (politikere red.) er ikke forskere eller professorer, vi er da nødt til at stole på det, vi får.«

»Vi bestiller en vare, og den bliver leveret. Så kan man da ikke komme to år senere og sige, vi var også presset. Det synes jeg simpelthen ikke,« siger hun.

Også miljø- og landbrugsordfører fra Liberal Alliance Carsten Bach (LA) anerkender, at der er store usikkerheder i forhold til pakken.

»Man får nok aldrig forskerne til at være fuldstændig enige. Vi bygger vores regulering på den nyeste og mest opdaterede viden, som er tilvejebragt via Aarhus Universitet.«

»Vi kan ikke bygge vores regulering af landbruget på andet end det,« siger Carsten Bach.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.