Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

DF-politiker langer ud efter dansk efterretningstjeneste: Truslen fra Rusland er overdrevet

Ifølge DF-politiker Marie Krarup er Forsvarets Efterretningstjenestes advarsler om Rusland overdrevne og en bevidst afledning for at dække over værre trusler.

DFs Marie Krarup angriber kontroversielt Forsvarets Efterretningstjeneste, FE, for at overdrive truslen fra Rusland i et forsøg på at dække over værre trusler. Det skriver Jyllands-Posten.
DFs Marie Krarup angriber kontroversielt Forsvarets Efterretningstjeneste, FE, for at overdrive truslen fra Rusland i et forsøg på at dække over værre trusler. Det skriver Jyllands-Posten.

Forsvarets Efterretningstjeneste (FE) seneste advarsler om truslen fra Rusland er en »afledningsmanøvre«.

Sådan siger Marie Krarup fra Dansk Folkeparti i dagens udgave af Jyllands-Posten.

»Der tror jeg desværre, at FE er blevet påvirket af politikerne. Jeg tror, at indholdet af de enkelte analyser (om Rusland, red.) er fine nok. Det er mere listen over, hvad der er farligst, jeg synes virker mærkelig. Når vi nu ved, at folk bliver dræbt i Europas gader af islamiske terrorister, burde FE have lagt mere vægt på det end på truslen fra Rusland,« siger hun til Jyllands-Posten og henviser til efterretningstjenestens risikovurdering fra december.

Ifølge Marie Krarup er truslen fra Rusland overdrevet i et forsøg på at dække over værre trusler fra islamistiske terrorister.

Hun mener blandt andet, at FE, puster risikoen for russiske cyberangreb op og kalder scenariet, hvor Rusland bryder ind i et politisk valgsystem og tæller stemmer forkert op for »urealistisk«.

Udtalelsen har fået forsvarsminister Claus Hjort Frederiksen (V) op ad stolen. Han siger til Jyllands-Posten, at der ikke er grund til at betvivle, »hvorvidt FE er professionel eller en propagandaorganisation«, og at Marie Krarup ikke bør »underminere tilliden til det danske efterretningsvæsen«.

Også Socialdemokratiets og De Radikales udenrigsordførere, Nick Hækkerup (S) og Martin Lidegaard (R), tager skarp afstand fra Marie Krarups udmeldinger.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.