Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

DF: PET's fejl i knivstikkersag må ikke gentages

Asylcenter husede farlig person, som endte med at stikke betjent ned med kniv. PET vidste, at han var farlig.

København: En kommunikationsbrist, en menneskelig fejl.

Det var ifølge justitsminister Søren Pind (V) skyld i, at en betjent nær havde mistet livet i september sidste år, hvor en 25-årige statsløs palæstinenser stak en betjent ned med en kniv ved Center Sandholm.

Politiets Efterretningstjeneste (PET) og Asylcenter Holmegaard, hvor manden boede i sommeren 2015, havde ellers oplysninger om, at den nu sigtede mand kunne være radikaliseret, sympatisere med den radikale militante bevægelse IS og være psykisk ustabil.

En sådan fejl må ikke ske, selv om menneskelige fejl er svære at undgå.

Det siger Dansk Folkepartis retsordfører, Peter Kofod Poulsen.

- PET må afdække helt nøjagtigt, hvad der er gået galt, hvordan det kan være gået galt, og hvordan man kan undgå, at det sker igen.

- Så må vi se, om det er godt nok. Når en betjent bringes i livsfare, fordi man mangler at videregive helt afgørende informationer om en person, der er farlig, så er der noget helt galt. Så duer det ikke, siger han til Ritzau.

Oplysningerne nåede aldrig frem til Udrejsecenter Sjælsmark, hvor den 25-årige mand blev flyttet til i juli 2015.

PET er nu i gang med at revidere sine sagsgange i forbindelse med indberetninger om radikalisering. Og DF vil nøje holde øje med, hvad PET kommer frem til.

- Vi er meget optaget af, hvordan man kan undgå denne situation i fremtiden, for det er så alvorligt, at en betjent var i livsfare.

- Det vil vi ikke se igen, så der skal strammes op på de procedurer, der er, så der altid videregives de informationer, som er nødvendige på de personer, der er så farlige som den omtalte person, siger Peter Kofod Poulsen.

Søren Pind siger til DR Nyheder, at danske myndigheder gør alt for at forhindre den slags fejl.

- Jeg kan garantere, at vi lærer af de erfaringer, der er - desværre nogle på en voldsom baggrund. Jeg kan garantere, at myndighederne gør alt, hvad de kan, og det er også derfor, PET underkaster hele det her et kritisk blik, siger justitsministeren.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.