Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

DF-ordfører: Skår skal klinkes i samarbejde med minister

Fiskeriordfører Ib Poulsen (DF) forventer, at det nu bliver nemmere at samarbejde med Esben Lunde Larsen.

»Nu har han fået det her kæmpestore gule kort, så jeg forventer ikke, at han modarbejder det, vi gerne vil have gennemført,« siger Ib Poulsen (DF).
»Nu har han fået det her kæmpestore gule kort, så jeg forventer ikke, at han modarbejder det, vi gerne vil have gennemført,« siger Ib Poulsen (DF).

Trods partiers beskyldninger om løgne, usandheder og tilbageholdte oplysninger i sag om kvotekonger overlever Esben Lunde Larsen som miljø- og fødevareminister.

Det blev officielt, da Dansk Folkeparti efter et gruppemøde tirsdag fredede ministeren.

Partiets fiskeriordfører, Ib Poulsen, har været blandt de største kritikere af ministerens håndtering af forløbet.

Men han ser nu frem til et bedre samarbejde med Venstre-ministeren.

»Nu har han fået det her kæmpestore gule kort, så jeg forventer ikke, at han modarbejder det, vi gerne vil have gennemført,« siger ordføreren.

»Det er klart, at der er nogle skår, der skal klinkes i den her sammenhæng. Men vi har fået en undskyldning, og nu vil han gennemføre Dansk Folkepartis politik på det her område,« siger Ib Poulsen.

Ordføreren henviser til, at regeringen har tilsluttet sig kampen mod de såkaldte kvotekonger, der sidder på store dele af fiskeriet.

I kølvandet af fiskerisagen vil DF forsøge at samle et flertal for at give Esben Lunde Larsen en skriftlig påtale - også kaldet en »næse«.

Og for Ib Poulsen betyder det ikke noget, om ministeren hedder Esben Lunde Larsen eller noget andet.

»Jeg er professionel og har hele tiden sagt, at uanset hvem der sidder for bordenden, arbejder jeg for at få så meget af Dansk Folkepartis politik igennem som muligt. Det bliver langt nemmere nu,« siger ordføreren.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.