Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

DF opgiver borgmesterdrøm i Guldborgsund

Borgmesteren i Guldborgsund høster masser af nye stemmer. Guldborgsundlisten overhaler Dansk Folkeparti.

Der stemmes i Horrybyhallen i Guldborgsund Kommune.
Der stemmes i Horrybyhallen i Guldborgsund Kommune.

I Guldborgsund Kommune har landets formentlig stærkeste lokalliste, Guldborgsundlisten, næsten fordoblet sit stemmetal og opnået 33,1 procent af stemmerne.

Det er den siddende borgmester, John Brædder, der har haft et kanonvalg og sikret sit parti 11 af de 29 mandater i kommunalbestyrelsen, hvor man lige nu råder over seks pladser.

Dermed overhaler lokallisten både Dansk Folkeparti og Socialdemokraterne og bliver kommunens største parti.

Konstitueringen er ikke færdig endnu, men lidt over midnat onsdag erkendte René Christensen, at borgmesterkæden ikke skal ligge på hans skuldre de næste fire år.

»Venstre og Dansk Folkeparti har valgt at tilbyde Bo Abildgaard borgmesterposten. Det har han valgt at takke nej til. De peger på John Brædder som borgmester.«

»Så der er ingen tvivl om, at John Brædder bliver borgmester,« siger Rene Christensen ifølge TV ØST.

Han fortsætter i byrådet, men dog kun som byrådsmedlem.

»Min fremtid ser sådan ud, at jeg selvfølgelig er medlem af byrådet og det tager jeg alvorligt. Men jeg vil ikke genopstille som borgmester,« siger han.

»Nu har jeg stillet op to gange, og det er ikke lykkedes.«

Hans fremtid i lokalpolitik er dog ikke slut, siger han.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.