Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

DF om udvisning af kriminelle: Gå imod konventionerne

Udvisningsregler bliver aldrig strammere, hvis Folketingets partier ikke tør udfordre konventioner, siger DF.

Dansk Folkepartis udlændingeordfører, Martin Henriksen.
Dansk Folkepartis udlændingeordfører, Martin Henriksen.

Så længe andre partier ikke tør udfordre konventionerne, har det lange udsigter, at der kan blive vedtaget en lovgivning, som kan få flere kriminelle udlændinge udvist.

Det siger Dansk Folkepartis udlændingeordfører, Martin Henriksen, efter at både regeringen og Socialdemokratiet ifølge Jyllands-Posten i forbindelse med bandekonflikten presser på for at udvise flere kriminelle udlændinge.

»Vi kan godt efter sommerferien vedtage strammere udvisningsregler, men det kræver, at man tør gå op mod konventionerne. Og det må Socialdemokratiet og regeringen erkende,« siger Martin Henriksen.

»Så længe man ikke gør det, så må vi konstatere, at så bliver det ikke bedre.«

Socialdemokratiet vil afskaffe de såkaldt betingede udvisninger, skriver Jyllands-Posten.

Det er det, en dømt udlænding får, hvis domstolen vurderer, at en udvisning vil være i strid med Danmarks internationale forpligtelser. Sådanne »gule kort« kan en person få flere af, uden at det nødvendigvis fører til udvisning.

Trine Bramsen siger til Jyllands-Posten, at det derfor er nærved nytteløse.

Martin Henriksen er enig i kritikken, men kalder forslaget et »slag i luften«.

Direktør i Institut for Menneskerettigheder Jonas Christoffersen vurderer, at det faktisk er muligt for danske politikere at stramme udvisningsreglerne. Også inden for konventionerne, som de tolkes i dag.

Retsordfører i Socialdemokratiet lader Martin Henriksens kritik prelle af.

»Nu har vi at gøre med et forslag, som rent faktisk er realistisk, og som kan komme op og flyve, så synes jeg da, at Dansk Folkeparti skal bakke op om det, i stedet for at tale om konventioner som har et meget længere sigte,« siger Trine Bramsen.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.