Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

DF om kontanthjælpsreform: Regeringen famler rundt

Det virker som om, at regeringen ikke nåede at blive enig med sig selv, inden den præsenterede dele af en kommende kontanthjælpsreform, siger Dansk Folkeparti.

Det forvirrer mere end det gavner, når regeringen i skikkelse af beskæftigelsesminister Mette Frederiksen (S) og økonomiminister Margrethe Vestager (R) løfter lidt på sløret for den kommende kontanthjælpsreform.

Det mener Dansk Folkeparti, som hæfter sig ved, at Mette Frederiksen ikke vil ind på, hvor meget en reform vil styrke de offentlige finanser, mens Margrethe Vestager taler om »en, halvanden milliarder«. I regeringens 2020-plan står der, at en kontanthjælpsreform sammen med blandt andet en reform af sygefravær skal give tre milliarder kroner om året.

- Det lyder meget uklart, det regeringen arbejder med. Det virker som om, man er indbyrdes uenig, når man ikke kan pege på det beløb, man forventer at kunne spare ved en kontanthjælpsreform, siger gruppeformand Peter Skaarup (DF).

Han mener, at regeringen burde afholde sig fra at sige noget om reformer, når man ikke har sit endelige udspil på plads. Det risikerer at gøre danskerne bange, lyder det.

- Under alle omstændigheder lægges der op til, at der skal spares penge, og der tror jeg, at danskerne efterhånden er bekymrede for, at hver gang ordet »reform« bliver nævnt, så er det med Helle Thorning-Schmidt (S) som statsminister et udtryk for, at man skal spare penge på almindelig velfærd, siger Peter Skaarup.

Regeringens ambitioner om blandt andet at få flere unge væk fra kontanthjælp og over på en uddannelse samt at bremse tendensen til, at børn af kontanthjælpsmodtagere også selv ender på kontanthjælp, lyder dog fine i Dansk Folkepartis ører.

- Det er der jo ikke nogen, der kan være uenig i. Hvis man spørger rundt i Folketinget, kan man vel ikke finde en folketingspolitiker, der er uenig i, at flere gerne skulle have en uddannelse, og at man skal bekæmpe den sociale arv. Spørgsmålet er, hvordan man vil gøre det, og hvor mange penge, man vil bruge på det, siger Peter Skaarup.

Regeringen ventes at præsentere sit endelige udspil til en kontanthjælpsreform i løbet af de kommende måneder.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.