Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

DF om bederum: Socialdemokratiet er tøsebange

S vil have mere viden om bederum, før de stemmer for forslag om forbud. De er tøsebange, mener Marie Krarup.

S vil forbyde bederum på uddannelser. Som Dansk Folkeparti er Socialdemokratiet nu klar til at bakke op om forbud mod bederum på skoler. Regeringen vil ikke forbyde, men lade skolerne selv bestemme.
S vil forbyde bederum på uddannelser. Som Dansk Folkeparti er Socialdemokratiet nu klar til at bakke op om forbud mod bederum på skoler. Regeringen vil ikke forbyde, men lade skolerne selv bestemme.

Dansk Folkeparti vil afskaffe bederum på alle offentlige uddannelsesinstitutioner for at sørge for, at "islamisk social kontrol" ikke bliver understøttet.

Heller ikke Socialdemokratiet vil acceptere religiøs udøvelse på skoler, gymnasier og universiteter, men partiet vil have mere viden, før et forbud kan udformes.

Partiet stemmer derfor ikke for DF's beslutningsforslag om forbud, som tirsdag behandles i folketingssalen. Den melding falder ikke i god jord hos Dansk Folkepartis gymnasieordfører, Marie Krarup.

- Socialdemokraterne er lidt tøsebange lige nu, men på et tidspunkt er de nødt til at tage sig sammen og tage det alvorligt, siger hun.

Ifølge DF-politikeren er der ikke behov for mere viden, før et forbud kan vedtages.

- Der er nogle konkrete problemer, men der er også et principielt spørgsmål. De burde aldrig være blevet oprettet, fordi Danmark er et kristent land, siger Marie Krarup.

Ordføreren fortæller, at hun har været i kontakt med nogle, for hvem bederum på uddannelsesinstitutioner er et stort problem. Der bliver "holdt øje med dem", lyder det.

Hun mener, at der i visse tilfælde bliver holdt øje med, om muslimer praktiserer deres religion, som andre muslimer synes, de skal.

- Hvis der bare er én person, der har et problem, skal det fjernes, når det samtidig er et stort principielt spørgsmål, siger hun.

I beslutningsforslaget fremgår det, at Dansk Folkeparti er af den opfattelse, at der er en tendens til, at der bliver taget flere religiøse hensyn på uddannelsesinstitutionerne.

Selv om der ikke er flertal for forslaget i Folketinget på nuværende tidspunkt, har Dansk Folkeparti ikke tænkt sig at droppe emnet. Partiet vil komme med flere beslutningsforslag, der har bederum i fokus.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.