Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

DF om aftale: Nu går satspuljemidler til repatriering

For første gang afsætter et bredt flertal på Christiansborg satspuljemidler til repatriering, siger DF.

Arkivfoto: På Christiansborg bliver 15 millioner kroner i en aftale normalt ikke regnet for det store. Men Dansk Folkepartis udlændingeordfører, Martin Henriksen, er godt tilfreds.
Arkivfoto: På Christiansborg bliver 15 millioner kroner i en aftale normalt ikke regnet for det store. Men Dansk Folkepartis udlændingeordfører, Martin Henriksen, er godt tilfreds.

På Christiansborg bliver 15 millioner kroner i en aftale normalt ikke regnet for det store. Men Dansk Folkepartis udlændingeordfører, Martin Henriksen, er godt tilfreds.

De 15 millioner kroner fra satspuljemidlerne er nemlig afsat til repatriering af flygtninge, og det er ifølge Martin Henriksen første gang, det sker:

»Vi har forhandlet om de penge, der er til rådighed på udlændingeministerens område. Regeringen havde lagt op til, at pengene skulle bruges på en beskæftigelsesindsats for flygtninge.«

»Men for første gang har vi fået med, at en del af pengene skal gå til repatriering. Vi mener nemlig, at man skal bruge penge på at få flygtninge hjem igen,« siger Martin Henriksen.

Det er dog fortsat indsatsen for at få flygtninge ud på arbejdsmarkedet, der fylder mest med knap 80 millioner kroner over fire år.

»Vi synes, det er en uskik at bruge satspuljemidler på udlændingeområdet, men det ønsker de andre partier. Derfor synes vi, at der skal fokuses på at overtale flygtninge til at vende hjem,« siger Martin Henriksen.

Det er kommunerne, der står for repatrieringsindsatsen. Den har det svært, fordi det er få personer, der tager mod tilbuddet om at få penge med, hvis man frivilligt vender tilbage til oprindelseslandet.

»Der er ikke så mange, der tager imod tilbuddet i dag. Hvordan det konkret skal gøres, skal partierne mødes om igen. Men pengene er afsat, så der vil komme en forstærket indsats,« siger Martin Henriksen.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.