Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

DF og SF vil bruge bøder i kampen mod mobning

Mange skoler mangler en plan mod mobning. Det kan en ny klageinstans for mobbeofre lave om på, mener DF og SF.

Elever, der bliver mobbet, skal kunne klage over skolen, hvis den ikke gør nok for at forhindre mobning, mener Dansk Folkeparti og SF. Scanpix/Sara Gangsted
Elever, der bliver mobbet, skal kunne klage over skolen, hvis den ikke gør nok for at forhindre mobning, mener Dansk Folkeparti og SF. Scanpix/Sara Gangsted

København. En national klageinstans for elever, der er udsat for mobning, er en god måde at tvinge alle skoler til at sætte ind mod drillerier og chikane.

Det mener Dansk Folkeparti og SF.

Dermed støtter partierne et forslag fra undervisningsminister Ellen Trane Nørby (V). Ifølge Berlingske vil hun gøre det muligt at straffe skoler økonomisk, hvis deres indsats mod mobning er mangelfuld.

- Det er en god idé at lægge pres på skolerne, så de tager mobning alvorligt, siger Jens Henrik Thulesen Dahl, undervisningsordfører fra Dansk Folkeparti.

- Jeg ser det som en måde, hvor man siger meget tydeligt, at skolerne er nødt til at tage mobningen alvorligt og lave en seriøs indsats for at opdage og imødegå mobningen, hvis den opstår.

Også SF ser muligheder i idéen.

- Der er stadig mange skoler, som ikke arbejder intensivt med mobning. Der er mange, der ikke har lavet mobbehandleplaner. Jeg tror, det her vil sætte mere fokus på at beskytte eleverne, siger undervisningsordfører Jacob Mark.

Ifølge Berlingske foreslår undervisningsminister Ellen Trane Nørby, at der oprettes en klageinstans under Dansk Center for Undervisningsmiljø.

Klageinstansen skal kunne give skolerne påbud. Og først derefter kan bøder for en manglende indsats mod mobning blive aktuelle.

Det er ministerens tanke, at tiltaget skal være disciplinerende og forebygge mobning. Derfor er det ikke et mål i sig selv at indkræve bøder fra skolerne, påpeger Jens Henrik Thulesen Dahl fra DF.

- Hvis man kommer dertil, hvor man er nødt til at bruge en klageinstans eller udskrive en bøde, er det jo for sent, siger han.

Regeringen har ikke besluttet, hvor store de eventuelle økonomiske sanktioner skal være, skriver Berlingske.

Men hvis der for eksempel er tale om en fri grundskole eller et gymnasium, skal dele af stats- eller taxametertilskud kunne tilbageholdes.

I folkeskolernes tilfælde vil en sanktion ramme kommunen.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.