Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

DF og S ser positivt på tiltag til flere læger i yderområder

Regeringen vil problemer med manglende læger i yderområder til livs. DF og S er klar til at forhandle.

Onsdag præsenterede regeringens såkaldte lægedækningsudvalg 18 konkrete forslag, der skal få flere praktiserende læger til yderområder og socialt belastede områder.

Sundhedsminister Ellen Trane Nørby er klar til at sætte flere af initiativerne i søen, og fra Dansk Folkeparti og Socialdemokratiet lyder der også positive toner.

Dansk Folkepartis sundhedsordfører, Liselott Blixt, ser frem til at få gjort noget ved problemet.

- Det er umiddelbart nogle gode løsninger og anbefalinger. Nu skal vi selvfølgelig arbejde med dem og se, hvad de indeholder mere bestemt. Men at man tager flere ind i almen praksis og laver mere uddannelse, det kan jeg godt lide.

Blandt forslagene er blandt andet, at lægerne skal betales efter en ny model. Modellen vil betyde, at lægerne får betaling ud fra patienternes behandlingsbehov.

I dag får læger stort set samme honorar for en ung, frisk patient som en ældre og eventuelt kronisk syg patient.

Også Socialdemokratiets sundhedsordfører, Flemming Møller Mortensen, ser positivt på flere af forslagene.

- Nu har vi en liste med 18 punkter. Dem kan vi forholde os til. Og jeg anerkender, at ministeren siger, det skal forhandles som et samlet hele. Nu må ministeren meget snart indkalde til forhandling.

- Det her er den største udfordring på sundhedsområdet set med socialdemokratiske øjne, og derfor er vi meget utålmodige for at få truffet nogle beslutninger.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.