Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

DF og S kræver vestdansk politiskole inden 1. juli

Uddannelsen af flere politibetjente kan ikke vente til 2020, hvor en ny politiskole står færdig.

DFs Peter Kofod Poulsen (billedet) kræver sammen med Socialdemokratiets Trine Bramsen, at der bliver udpeget en bygning til politiskolen i Vestdanmark inden 1. juli.
DFs Peter Kofod Poulsen (billedet) kræver sammen med Socialdemokratiets Trine Bramsen, at der bliver udpeget en bygning til politiskolen i Vestdanmark inden 1. juli.

Regeringen skal inden udgangen af juni have udpeget en bygning i Vestdanmark, hvor der kan uddannes politibetjente fra 2018 til 2020.

Det er et krav fra Dansk Folkeparti og Socialdemokratiet, skriver Jyllands-Posten.

Partierne kritiserer justitsminister Søren Pape Poulsen (K) for ikke allerede at have fundet nogle midlertidige bygninger, som kan bruges, indtil den nye politiskole i Vejle står klar. Det gør den efter planen i 2020.

»Vi er enige med S i denne sag, og dermed har vi et flertal i forligskredsen. Og vi siger, at der skal være fundet en midlertidig placering 1. juli,« siger retsordfører Peter Kofod Poulsen (DF) til Jyllands-Posten.

Idéen med en ekstra politiskole ud over den nuværende i Brøndby er blandt andet at sikre flere ansøgere fra det jyske. Og det kan ikke vente til 2020, siger retsordfører Trine Bramsen (S) til avisen:

»Hele forudsætningen for, at vi kan sikre et meroptag i politiet, er, at vi bliver langt bedre til at rekruttere fra Vestdanmark. Vi skal have elever til at starte i 2018, og derfor bliver vi nødt til snart at melde ud, hvor uddannelsen kommer til at ligge.«

Dansk Folkeparti og Socialdemokratiet har i sagen om en ny politiskole kørt tæt parløb uden om regeringen.

I november sidste år meddelte den daværende V-regering, at der skulle bygges en ny skole i Herning. Men i januar blev det omgjort, da Dansk Folkeparti og Socialdemokratiet dikterede skolen i eksisterende bygninger.

Pape Poulsen ønsker ikke at kommentere kravet fra DF og S. Han henviser til en udtalelse fra april, hvor han lovede at »kigge på« mulighederne for en midlertidig vestdansk politiskole.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.