Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

DF og S giver politiet frit valg af eksisterende bygning

DF vil sige ja, uanset hvilken bygning politiet vælger af de mulige politiskolebygninger, der er i spil.

København. Dansk Folkeparti vil nu give Rigspolitiet frit valg mellem de bygninger, der er i spil til ny politiskole.

Gruppeformand Peter Skaarup lover, at partiet vil sige ja, uanset hvilken bygning politiet peger på af de eksisterende bygninger, der er nævnt i en rapport fra Rigspolitiet.

- Det er op til Rigspolitiet nu. Det bliver en eksisterende bygning. Rigspolitiet må komme med det, de mener, er mest optimalt af de muligheder, der er, siger Skaarup, der bakkes op af Socialdemokratiet.

Både Rigspolitiet og Politiforbundet havde egentlig ønsket en nybygget politiskole, men det kan der ikke blive tale om, siger DF-gruppeformanden. Dels vil det tage for lang tid, dels vil det være for dyrt, mener han.

Ifølge Rigspolitiets rapport vil det i de fleste tilfælde ikke være hurtigere at bruge eksisterende bygninger. Hvorfor tror I så, at det vil være det?

- Logisk set tror vi på, at man med brug af eksisterende bygninger kan komme hurtigere i gang. Det kan godt være, at nogle af faciliteterne, såsom skydebaner, skal lånes et sted, indtil man er helt på plads med det.

I Rigspolitiets rapport om etablering af en ny politiskole i det vestlige Danmark bliver eksisterende bygninger i Vejle, Skanderborg og Holstebro fremhævet som gode muligheder.

Vejle er også dér, hvor Dansk Folkepartis formand, Kristian Thulesen Dahl, er valgt til Folketinget. Men Peter Skaarup afviser, at det har haft nogen som helst indflydelse på, at partiet er gået imod planerne om nybyggeri i Herning.

- Overhovedet ikke. Vi synes, at det må være op til Rigspolitiet at finde ud af, hvor den bedste placering i eksisterende byggeri er set med deres øjne. Der er nogle forskellige muligheder, siger Peter Skaarup.

Justitsminister Søren Pape Poulsen (K) har tidligere afvist, at politiet selv skulle træffe beslutning om politiskolens placering.

- Der skal ikke være tvivl om, at regeringen ønsker nybyggeri i Herning. Hvis det ikke kan lade sig gøre, henviser jeg til, at det vil være fuldstændig urimeligt at forlange af politiet, at de så skal vælge, sagde han i december.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.