Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

DF ønsker forhandlinger om skattereform adskilt fra finanslov

Regeringen kan hurtigt få en finanslovsaftale uden en skattereform, mener DF's leder, Kristian Thulesen Dahl.

Dansk Folkepartis leder, Kristian Thulesen Dahl, vil afslutte finanslovsforhandlinger hurtigt uden regeringens skattereform. Scanpix/Liselotte Sabroe/arkiv
Dansk Folkepartis leder, Kristian Thulesen Dahl, vil afslutte finanslovsforhandlinger hurtigt uden regeringens skattereform. Scanpix/Liselotte Sabroe/arkiv

Regeringen bør udskyde sin skattereform, hvis den hurtigt vil lave en finanslovsaftale med Dansk Folkeparti.

Det siger DF's leder, Kristian Thulesen Dahl, før han tirsdag skal forhandle finansloven med regeringen.

Han kritiserer, at regeringen har tilrettelagt et forløb, "hvor finanslov og skattepolitik på lang sigt skal ses i en sammenhæng".

»Regeringen ved nogenlunde, hvor den skal give indrømmelser, hvis den vil have en aftale med Dansk Folkeparti.«

»Så det handler om, hvornår regeringen er klar til at lægge indrømmelserne på bordet,« siger Kristian Thulesen Dahl.

»Det er den ikke endnu.«

Mandag måtte finansminister Kristian Jensen (V) bede Folketingets formand, Pia Kjærsgaard, udskyde 3. behandlingen af finansloven, som skulle finde sted 13. og 14. december. Regeringen kan ikke nå det.

DF kræver, at regeringen skærper hjemsendelsen af flygtninge og afviste asylansøgere og udviste udlændinge, hvis partiet skal støtte finansloven.

»Det er oplagt, at der kommer et helt andet syn på hjemsendelse og repatriering. Så det bliver en grundregel, at man får hjælp i Danmark midlertidigt, og ikke at man er her permanent«, siger Kristian Thulesen Dahl.

»Hvis regeringen lægger meget vægt på at få en skattepakke gennemført, så lægger vi meget vægt på et gennembrud om, at folk kun hjælpes midlertidigt i Danmark. Det skal hjem til deres hjemland, når det er muligt.«

Han mener, at skatteudspillet forsinker finansloven. Mandag kaldte han regeringens skattelettelser "usympatiske".

»Skal vi have en skattepakke på plads oven i finansloven, så taler vi økonomisk politik for de næste otte til ni år. Og så bliver der helt anderledes behov for at gå i dybden«, siger Kristian Thulesen Dahl.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.