Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.
Ugens barometer-tjek

DF når historisk milepæl

Vælgerne flokkes i den grad om Dansk Folkeparti i disse dage. Berlingske Barometer giver partiet den største tilslutning siden barometeret blev lanceret.

Skulle statsminister Helle Thorning Schmidt (S) udskrive folketingsvalg i morgen, ville Dansk Folkeparti formodentlig stå som en af de helt store vindere. Berlingske Barometers aktuelle gennemsnit af meningsmålinger giver partiet den største tilslutning siden barometeret blev indviet i januar 2011.

Med 15,2 pct. ligger Dansk Folkeparti således hele 2,9 procentpoint over valgresultatet i september 2011 på 12,3 pct.

Håbet må også begynde at spire hos De Konservative, der for første gang i lang tid står til fremgang. Vi skal helt tilbage til oktober 2012 for at finde et gennemsnit, hvor De Konservative kom op på de nuværende 3,9 pct.

Samtidig går både Socialdemokraterne og Venstre tilbage. Socialdemokraterne er nu nede på 19,3 pct., mens Venstre er nede på 31,4 pct. Det er det laveste Venstre-gennemsnit siden 30. oktober 2011.

Der er dog lidt usikkerhed om Venstres opbakning, da analyseinstitutterne vurderer partiet forskelligt. YouGovs seneste måling sender partiet ned på 30,5 pct, mens fredagens Greens meningsmåling sender partiet helt ned på 28,6 pct. Til gengæld viser en Voxmeter-måling der er bare en uge gammel, at Venstre står til 32,6 pct. 

Også SF vurderes meget forskelligt i meningsmålingerne i øjeblikket. De to seneste målinger sender partiet ned på omkring 5,3 pct., mens de øvrige målinger fra slut januar viser en SF-opbakning på henholdsvis 6,6 og 7,2 pct. De kommende meningsmålinger vil derfor afsløre, om SF og Venstre har mistet vælgere, eller om de to seneste målinger blot er udtryk for udsving i målingerne - eller såkaldt målevarians.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.