Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

DF: Mögers nye værtsrolle er problematisk

Dansk Folkeparti vil se DRs ansættelsespolitik efter i sømmene, efter DR har annonceret, at den tidligere skatteminister fra SF får sit eget debatprogram.

Thor Möger Pedersen
Thor Möger Pedersen

Det er særdeles uholdbart, at DR inden længe blænder op for et nyt debatprogram, hvor værten er tidligere skatteminister og SF-profil Thor Möger Pedersen.

Hos Dansk Folkeparti har man således svært ved at se, hvordan DR kan lade en mand, der fortsat er medlem af SF og har været en markant skikkelse i partiet, kaste sig ud i rollen som ny vært, lyder budskabet fra DFs medieordfører, Morten Marinus.

- Jeg forstår ikke, at Danmarks Radio ikke har sat sig som krav, at han melder sig ud af SF. Ikke så meget for dem, der skal medvirkes skyld, men mere for at seerne ikke skal sidde med en tvivl om, at han har en skjult dagsorden på grund af sit medlemskab af SF, siger han.

Morten Marinus vil derfor tage kontakt til Dansk Folkepartis medlem af DRs bestyrelse, Ole Hyltoft, for at drøfte sagen.

Ifølge ordføreren handler det ikke om, at det netop er Thor Möger i værtsrollen, men der er brug for at se DRs ansættelsesprocesser igennem med henblik på at undgå lignende scenarier i fremtiden.

- Jeg vil drøfte situationen med Ole Hyltoft, og så må bestyrelsen gå ind og se på, hvad der er af muligheder i DRs ansættelsespolitik. Den her sag vil blive bragt op, siger Morten Marinus.

Det er ikke første gang, at en politiker går fra Christiansborg til en værtsrolle på TV, men Marinus mener, at situationen er mere »tricky« end sædvanligvis, fordi Möger for ganske nyligt har været minister og profil i SF.

I venstre siger kulturordfører Michael Aastrup Jensen, at det kan se »problematisk ud« med Möger i stillingen, men han forventer ikke, at der bliver problemer i forhold til objektivitet hos den nye DR-vært.

- Det er hans ansvar, at han kan formidle det. Vi kan og vil ikke blande os i, hvem DR ansætter. Men vi har en forventning om, at DR sørger for, at det er en neutral vært, man nu får, siger kulturordføreren.

- Thor Mögers skifte er måske lidt mere direkte, end vi har set før i tiden, men jeg har en klar forventning om, at DR har haft den nødvendige snak med ham. Han får også redaktører, som vil holde øje med ham, siger Venstre-manden.

Det nye program, som Möger bliver vært på, går i luften på DR2 1. februar under navnet »Gadens Parlament«. Hovedpersonen selv anser det ikke som problematisk, at han kommer fra en rolle som top-SFer til tjansen på TV, og han er selv opmærksom på problematikken.

- Jeg er et politisk menneske, og folk ved også , hvilke værdier og holdninger, jeg står for. Man ved så at sige, hvor man har mig. Men det er klart, at den mission, jeg kommer til at have, det er at bidrage til, at flere kommer til orde og så skabe aktuel samfundsdebat på en ny måde. Den rolle er jeg meget bevist om, Og det er klart, at det håber jeg, jeg kan leve op til, siger Thor Möger Pedersen.

Direktør i DR Inger Bach siger til Jyllands-Posten, at ansættelsen af Möger kommer efter »indgående drøftelser«, men hun mener ikke, det er problematisk med ham som ny vært.

- Vi har alene vurderet, om han kan gennemføre sit job efter de værdier, som er afgørende for os: Nemlig troværdighed og uafhængighed. Og vurdering har været, at det kan Thor Möger, siger Inger Bach til avisen hjemmeside.

Thor Möger har bebudet, at han trækker sig som folketingskandidat for SF, mens han altså fortsætter som medlem af partiet.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.