Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

DF: Moderat vækst er bedre end 00'ernes vilde vækst

Det nye konvergensprogram viser ikke behov for arbejdsudbudsreformer, som regeringen siger, mener DF og S.

Arkivfoto. Det nye konvergensprogram viser ikke behov for arbejdsudbudsreformer, som regeringen siger, mener DF og S.
Arkivfoto. Det nye konvergensprogram viser ikke behov for arbejdsudbudsreformer, som regeringen siger, mener DF og S.

Danmark har i år en moderat vækst på 1,5 procent. Næste år ventes en vækst på 1,7 procent. Men vi skulle gerne op over 2,0 procent, mener regeringen.

Derfor er der behov for arbejdsudbudsreformer, pointerer økonomi- og indenrigsminister Simon Emil Ammitzbøll (LA), der fredag har sendt regeringens konvergensprogram til EU.

Det er en oversigt over Danmarks økonomiske udvikling, en slags selvangivelse til Bruxelles.

Men spørgsmålet er, om vi ikke skal være fint tilfredse med »den moderate vækst på 1,5 procent«, siger finansordfører René Christensen fra støttepartiet Dansk Folkeparti.

»Spørgsmålet er jo, om det er vigtigt at komme op på to procent vækst,« siger han.

»Da vi havde høje vækstrater i 00erne, havde vi jo et overophedet marked. Tømmermændene blev store. Så spørgsmålet er, om en moderat vækst ikke er det mest fornuftige.«

Hverken DF eller Socialdemokratiet giver Simon Emil Ammitzbøll ret i, at det nye konvergensprogram viser behov for arbejdsudbudsreformer. Tværtimod, siger finansordfører Benny Engelbrecht (S):

»Jeg mener, at konvergensprogrammet bekræfter, at der ikke er en brændende platform i dansk økonomi for at hæve arbejdsudbuddet ved eksempelvis at bede folk om at gå senere på pension.«

»Konvergensprogrammet viser en lille forbedring af dansk økonomi råderummet er blevet en lille smule større, nemlig 2,5 milliarder kroner, i 2025,« siger han.

»Så det taler jo på ingen som helst måde for, at der er brug for arbejdsudbudsreformer. Tværtimod,« mener Benny Engelbrecht (S).

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.