Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

DF minder Ammitzbøll om valgkrav: Regionerne skal lukkes

Regionerne er et overflødigt mellemled, sagde DF, LA og K i valgkampen. De skal nedlægges nu, siger DF.

I disse dage fejrer landets regioner ti års jubilæum. Men stod det til Dansk Folkeparti kom de ikke til at fejre et nyt jubilæum. Støttepartiet presser på for at få de fem regioner nedlagt.

- Vi har altid ment, at regionerne var en overgangsløsning, der skulle nedlægges, når arbejdet var gjort. Det mener vi, det er nu.

- Nu skal vi nedlægge det politiske niveau i regionerne, så vi kan sikre en ensartet behandling i hele landet, siger sundhedsordfører Liselott Blixt.

Også Liberal Alliance og De Konservative talte op til folketingsvalget i 2015 varmt for at nedlægge regionerne.

Daværende politisk ordfører for LA, Simon Emil Ammitzbøll, forudså derfor i valgkampen, at "det kommer til at gå sådan, at regionerne bliver nedlagt".

Siden er han som bekendt blevet indenrigsminister, og er dermed den ansvarlige minister på området. Derfor minder Liselott Blixt ham om udtalelserne:

- Jeg forventer, at Simon Emil Ammitzbøll (LA) stadig arbejder for at få nedlagt regionerne, siger hun.

Mens de tre andre borgerlige partier har opfordret til en omgående nedlæggelse af regionerne, opstillede Venstre i valgkampen syv krav, som regionerne skulle opfylde i denne valgperiode for at sikre deres overlevelse.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.