Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

DF: Krig mod terror kan vare i årtier

Der er ingen grund til at udstyre en kommende lov mod udrejsende Syrien-krigere med en såkaldt solnedgangsklausul. Krigen mod terror kan vare i årtier, lyder det fra Dansk Folkeparti.

Dansk Folkeparti er rørende enig med justitsminister Mette Frederiksen (S) om, at der ikke er behov for en udløbsdato på regeringens lovforslag om at tage passet fra fremtidige Syrien-krigere.

»Det virker underligt, at et flertal i Folketinget bruger tiden på at diskutere, hvornår tiltagene mod Syrien-krigere og potentielle terrorister skal ophøre, når tiltagene ikke engang er trådt i kraft,« siger udlændingeordfører Martin Henriksen (DF) i en skriftlig kommentar.

Folketinget førstebehandlede fredag et lovforslag fra regeringen, der vil gøre det muligt at tage passet fra potentielle Syrien-krigere.

Et flertal udenom regeringen bestående af SF, Enhedslisten, Venstre, Konservative og Liberal Alliance har stillet ændringsforslag om at tilføje en udløbsdato - en såkaldt solnedgangsklausul - til lovforslaget. Men det falder ikke i god jord hos Martin Henriksen.

»Princippet om solnedgangsklausul kan være ok, men ikke nu og ikke i forhold til bekæmpelse af terror. Krigen mod terror er ikke overstået om nogle år. Den kan sagtens vare i årtier, så derfor kan vi ikke se behovet,« siger DF-ordføreren.

Han efterlyser i stedet yderligere stramninger i regeringens lovforslag.

»Tværtimod vil vi hellere bruge vores kræfter på at stramme yderligere op i lovgivningen, så vi også fratager statsborgerskab og opholdstilladelse fra disse såkaldte hellige krigere. Og i Dansk Folkeparti er vi ikke bekymrede for, at tiltagene indebærer et for stort indgreb i den personlige frihed. Terroristers personlige frihed går vi faktisk ikke specielt meget op i,« siger Martin Henriksen.

Direktør i den juridiske tænketank Justitia Jacob Mchangama har klart anbefalet, at der sættes en udløbsdato på lovforslaget, da problemet med Syrien-krigere er »exceptionelt og forhåbentligt midlertidigt«.

Det afvises dog af justitsminister Mette Frederiksen.

»Jeg tror desværre, at udfordringen med hellige krigere også findes om to år,« siger hun.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.