Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

DF kræver øjeblikkelig udvisning for sygehusballade

Udenlandske bandemedlemmer skal smides ud af Danmark, når de tager deres konflikter med til de danske sygehuse, mener Dansk Folkeparti.

Dansk Folkepartis værdiordfører, Pia Kjærsgaard, bliver vred, når hun hører, at politiet har været nød til at rykke ud til et sygehus for at stoppe optøjer mellem rivaliserende bander, som det skete i Køge tirsdag.

Og der skal skrides langt hårdere ind, når det sker, lyder meldingen fra den tidligere partiformand.

- Det skal føre til straksudvisning, hvis udenlandske statsborgere er medvirkende til at anstifte ballade på danske sygehuse og lægeklinikker, foreslår Pia Kjærsgaard.

Værdiordføreren kalder det »aldeles uacceptabelt og en meget farlig glidebane«, når bandemedlemmer tager bandekrig med på sygehusene og forlanger også konsekvens over for danske statsborgere.

- Det må og skal være en lovovertrædelse, man bare ikke begår, hvorfor vi i Dansk Folkeparti forlanger et års ubetinget frihedsberøvelse for deltagelse i optøjer på et dansk sygehus, siger Pia Kjærsgaard.

Hun mener, at det burde være børnelærdom, at man ikke hærger sygehuse og lægeklinikker, selv om man som bandemedlem måske ser sig hævet over loven.

- Sygehuspersonalet går på arbejde for at redde andre menneskers liv, og de må kunne føle sig trygge i deres hverdag og arbejde uden risiko for at blive overfaldet og intimideret af selvudnævnte gangstere, som desværre er begyndt at føre bandekrigen videre ind på operationsstuerne,

9. januar blev tre mænd idømt mellem 10 og 17 måneders fængsel for at have været involveret i balladen på Odense Universitetshospital i august sidste år.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.

  • Politisk Morgenpost
  • Analyser & Perspektiv
  • Den Politiske Puls
  • Indeks