Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

DF kræver fængsel for invitationer til radikale imamer

Regeringens forslag om liste over uønskede hadprædikanter er langtfra vidtgående nok for Dansk Folkeparti.

Det er meget fint med en liste over, hvilke religiøse forkyndere der er uønskede i Danmark. Men for Dansk Folkeparti er regeringens forslag til antiradikalisering langtfra vidtgående nok.

Det siger udlændingeordfører Martin Henriksen (DF) forud for et møde hos kultur- og kirkeminister Bertel Haarder (V) tirsdag morgen.

Selv om partierne formentlig kan give håndslag på at indføre en sanktionsliste, hvor såkaldte hadprædikanter uden for EU nægtes visum og straks afvises, hvis de møder op ved den danske grænse, så er det slet ikke nok til at bremse radikalisering, mener DF.

- Det er godt, at regeringen laver den her liste. Det har vi efterlyst i mange år. Men vi synes også, at man skal arbejde på, at de foreninger, som står på listen og inviterer folk til Danmark, skal kunne straffes. Og det er ikke med, siger Henriksen.

Ud over et forslag om fængselsstraf til folk, der inviterer de såkaldte hadprædikanter til Danmark, vil partiet også gøre det muligt at fratage herboende imamer statsborgerskabet, hvis de for eksempel opfordrer til vold mod børn.

Og partiet ser også gerne, at undervisning i og vejledning om brug af den muslimske sharialovgivning i Danmark kriminaliseres.

- Det er udmærket, at man får bedre mulighed for at afvise folk, der ønsker at komme ind i Danmark. Men vi har jo også masser af islamister og ekstreme imamer i Danmark, og dem vil vi også gerne gøre noget ved, siger Martin Henriksen.

Alt i alt mener han, at der er langt til en endelig aftale om, hvordan man skal hindre radikalisering i Danmark.

- Det er bestemt vores forventning, at forhandlingerne ikke afsluttes i morgen (tirsdag, red.). Der er ikke nok på bordet.

- Jeg ser ikke mulighed for, at vi kan lukke en stor, forkromet aftale. Så kræver det i hvert fald, at regeringen kommer op i gear og leverer nogle af de ting, vi efterlyser fra Dansk Folkepartis side.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.