Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

DF kræver dobbelt op på kamp mod skattely

Det skader skattemoralen, at spekulanter kan undgå skat, mens andre skal afregne hver en krone, mener DF.

Dansk Folkeparti ønsker at fordoble det beløb, som skattevæsnet årligt bruger på at bekæmpe skattely, fra 10 til 20 millioner kroner.

Det siger skatteordfører Dennis Flydtkjær (DF) forud for et møde hos skatteminister Karsten Lauritzen (V) fredag.

Her skal ministeren mødes med folketingspolitikerne for at drøfte, hvordan Danmark kan bekæmpe sindrige konstruktioner, der har til formål at snige penge under skattevæsnets radar.

- Der er en stigende brug af skattelykonstruktioner. Det synes vi simpelthen ikke er i orden. Derfor er der brug for, at vi sætter kraftigt ind, siger Dennis Flydtkjær.

Han henviser til, at den eksisterende bevilling til kamp mod skattely udløber til nytår.

Det vil DF undgå. Og samtidig er der altså brug for at fordoble beløbet, mener partiet.

- Det er et kæmpe problem for skattemoralen, at folk kan se, at dem, der har rigtig mange penge, gemmer penge i skattely for at snyde vores samfund, siger Dennis Flydtkjær.

De seneste år har budt på flere afsløringer af sager, hvor virksomheder og privatpersoner har skjult formuer i lande med mere attraktive skatteforhold i strid med danske regler.

Meget opsigtsvækkende fik skatteministeren sidste år grønt lys til at købe lækkede data om danskere fra en af de mest omtalte sager, de såkaldte Panamapapirer.

De købte data indeholder oplysninger om mellem 500 og 600 personer, har skatteministeren oplyst i en redegørelse til Folketinget.

Generelt er det danske skattevæsen kommet i besiddelse af flere data den seneste tid, oplyser Dennis Flydtkjær.

Og det er blandt andet derfor, at han mener, at der er brug for flere ansatte.

- For at vi skal få noget ud af det, skal der også være mandskab, som sidder og kigger på det, siger DF-politikeren.

DF taler ligesom Socialdemokratiet desuden for skærpede krav til advokater, revisorer, banker og andre, der arbejder med skatterådgivning.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.