Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

DF kobler EU-afstemning sammen med regeringsdeltagelse

Folkeafstemning vil være den naturlige måde at afgøre EU-uenighed i mulig fremtidig V-DF-regering, mener DF.

København. Dansk Folkeparti er klar til at gå i regering efter næste valg, såfremt partiets opbakning er nogenlunde uforandret, og der fortsat er borgerligt flertal. Sådan lød meldingen fra DF-formand Kristian Thulesen Dahl for nylig.

Men skal en regering bestående af Venstre og Dansk Folkeparti blive til virkelighed, må partierne blive enige om et af de emner, der skiller dem allermest, nemlig EU-politikken.

Det understreger Dansk Folkepartis formand, Kristian Thulesen Dahl, i et interview med TV 2, der først sendes i sin fulde udstrækning mandag. Og DF-formanden lægger op til, at en folkeafstemning skal afklare de største uenigheder.

- Det vil være helt naturligt, at når man taler om regeringssamarbejde, så har man en fælles forståelse af, hvordan noget så vigtigt som europapolitikken føres, siger Thulesen Dahl ifølge TV 2's egen udskrift af interviewet.

- Der, hvor der måtte være store uenigheder, mener jeg, at folkeafstemningen må være den helt naturlige måde at afklare det på, siger DF-formanden.

Hvad danskerne helt konkret skal stemme om, er endnu ikke klart.

Thulesen Dahl lægger op til, at der skal holdes en folkeafstemning om en eventuel aftale, der måtte blive forhandlet på plads mellem Storbritannien og EU, efter at Storbritannien forventeligt på et tidspunkt melder sig ud af EU.

Det ventes landet at gøre, efter at et flertal af de britiske vælgere ved en folkeafstemning 23. juni stemte for at forlade EU. Men indtil videre har den britiske regering ikke sendt den meddelelse til EU, som formelt skal sætte udmeldelsen i gang.

Ifølge Thulesen Dahl ønsker DF ikke, at Danmark skal melde sig ud af EU.

- Vi har ikke forestillet os, at Danmark melder sig ud af EU, siger han til TV 2.

- Men vi har forestillet os, at hvis det lykkedes briterne at få den aftale, som vi synes, de bør have, så skal danskerne spørges, om danskerne også ønsker, at Danmark placeres der.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.