Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

DF klar til at sende danske specialstyrker til Irak og Syrien

Vi må bekæmpe Islamisk Stat, mener DF's Marie Krarup, som støtter specialstyrker til Irak og Syrien.

Dansk Folkeparti står bag, hvis regeringen vil sende specialstyrker til området mellem Irak og Syrien i kampen mod Islamisk Stat.

Det siger DF's forsvarsordfører Marie Krarup om Politikens oplysninger, som avisen har fået bekræftet af unavngivne kilder.

- Vi ser positivt på det, fordi vi gerne vil bekæmpe Islamisk Stat, siger Marie Krarup.

Fredag i Udenrigspolitisk Nævn ventes forsvarsminister Claus Hjort Frederiksen (V) og udenrigsminister Anders Samuelsen (LA) redegøre for planen under punkterne "Internationale operationer" og "Syrien/Irak".

Danmark har allerede udsendt specialstyrker til Irak, hvor de træner irakiske soldater. DF's forsvarsordfører erkender, at det rummer farer, hvis danske soldater skal i kamp.

- Jo. Det er en risikabel operation. Det ligger i naturlig forlængelse af dét, de allerede gør. Derfor ser vi positivt på det, siger Marie Krarup.

Hun understreger, at danske specialstyrker ikke skal kæmpe alene. De vil indgå i en international styrke, som de før har gjort i Afghanistan.

Her hjalp soldater fra Jægerkorpset og Frømandskorpset efter terrorangrebet 11. september 2001 amerikanske styrker i kampen mod al-Qaeda. Senere var danske specialstyrker også udsendt til Helmand-provisen i Afghanistan.

Flere partier var torsdag til en tophemmelig briefing i Forsvarsministeriet, hvor regeringen redegjorde for planerne forud for nævnsmødet.

Ifølge Politikens oplysninger blev politikere før briefingen bedt lægge deres telefoner, før de gik ind i mødelokalet.

Regeringen fremsætter ifølge Ritzaus oplysninger fredag et beslutningsforslag om at udsende specialstyrker.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.