Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

DF klar med nye skræmmeannoncer til udenlandske aviser

DF opfordrer til avisannoncer i Rumænien, som skal reklamere med de hårdere straffe for tiggeri i Danmark.

En romalejr i et industrikvarter i udkanten af Malmø. Arkivfoto.
En romalejr i et industrikvarter i udkanten af Malmø. Arkivfoto.

»Vær opmærksom på, at Danmark har fået nye regler. Dansk politi har fået nye beføjelser, der er målrettet udenlandske hjemløse, tiggere og folk, der ikke bidrager til det danske samfund.«

Sådan kunne en annonce i en rumænsk avis lyde, hvis det står til Dansk Folkeparti, rapporterer Radio24syv.

I juni vedtog et flertal i Folketinget at stramme reglerne for tiggeri, så det nu kan straffes med 14 dages fængsel allerede ved første tilfælde.

Og det er disse nye og skrappere regler, der er et behov for at udbrede kendskabet til. Det mener partiets udlændingeordfører, Martin Henriksen.

- Så kan vi forklare, at vi har strammet op over for udenlandske hjemløse. Alle er enige om, at de udenlandske tiggere er uønskede, og det kan de så få at vide i annoncerne.

- Så behøver de ikke bruge ressourcer på at tage til Danmark. Så kan de jo så tage et andet sted hen og tjene til dagen og vejen, siger Martin Henriksen til Radio24syv.

Martin Henriksen vil nu tage kontakt til justitsminister Søren Pape Poulsen (K) for at undersøge mulighederne.

I 2015 indrykkede udlændingeminister Inger Støjberg (V) annoncer i libanesiske aviser for at udbrede budskabet om, at Danmark havde skærpet reglerne for familiesammenføring.

Det er disse annoncer, der har givet Martin Henriksen inspiration til sit nye forslag, fortæller han.

Det har ikke været muligt for Radio24syv at få en kommentar fra justitsminister Søren Pape Poulsen, men De Konservatives retsordfører, Naser Khader, støtter Dansk Folkepartis idé.

- Det virker som om, at der er mange af de udenlandske tiggere, der ikke ved, at reglerne er blevet skærpet, og derfor vil det da være fint, at vi får det budskab ud over rampen, siger Naser Khader til Radio24syv.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.