Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

DF: Kasernevurdering ligner en massakre

Forsvarsordfører Marie Krarup synes, listen er lang, når forsvarschef Peter Bartram peger på hele fem kaserner, der kan lukkes.

Dansk Folkepartis forsvarsordfører er ikke glad for forsvarschef Peter Bartrams netop offentliggjorte vurdering af, hvilke kaserner, han mener, kan lukkes.

»Det er en lang liste, han kommer med. Jeg synes, det ligner en massakre,« siger Marie Krarup (DF).

Hun mener, det er vigtigt, at forsvarschefen kommer med sin militærfaglige vurdering, men er glad for, at diskussionen skal tages videre af politikerne.

»Vi vil gerne undgå disse blodbad. Det er meget alvorligt, og vi vil sørge for, der ikke bare tages en hurtigt beslutning. Den skal være gennemtænkt,« siger forsvarsordføreren.

Beslutningen skal ifølge Dansk Folkeparti sørge for, at Danmark beholder et forsvar, som er til stede i hele landet.

»Det er vigtigt af rekrutteringsmæssige hensyn og vigtigt for Danmarks sammenhængskraft i det hele taget,« siger Marie Krarup.

I november sidste år blev forligsparterne enige om et nyt forsvarsforlig, men beslutningen om, hvilke kaserner der må lade livet, blev udskudt. Den var nemlig en af de helt store knaster i forhandlingerne om forliget, der skulle høvle 2,7 milliarder kroner af Forsvarets budget.

Politikerne skal nu - på baggrund af forsvarschefens vurdering - beslutte, hvilke kaserner, der skal lukkes.

Ifølge TV 2 News anbefaler Peter Bartram de fem kaserner, kasernerne i Sønderborg og Haderslev, Bülows Kaserne i Fredericia, Almegård Kaserne på Bornholm og derudover enten Høvelte eller Vordingborg.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.