Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

DF jubler over Hjemmeværnet ved grænsekontrollen

Ifølge Berlingske er regeringen klar til at sende hjemmeværnsfolk til grænsen for at hjælpe politiet.

Det er en fin idé, at regeringen nu lægger op til, at Hjemmeværnet skal aflaste politiet med den midlertidige grænsekontrol.

Det mener Dansk Folkepartis gruppeformand, Peter Skaarup.

- Det er godt, at regeringen nu har læst det politiske billede, hvor et flertal jo ønsker, at Forsvaret skal medvirke til bevogtningsopgaver. Vi har jo selv foreslået det flere gange, så vi er tilfredse, siger han til Ritzau.

Ifølge Berlingske vil regeringen til et forligsmøde tirsdag præsentere et forslag, der vil sende ansatte til Hjemmeværnet til grænsen for at hjælpe politiet.

- Der er ikke nogen tvivl om, at Hjemmeværnet yder en stor indsats, men spørgsmålet er, hvor meget regeringen foreslår, at Hjemmeværnet skal gøre.

- Det er ikke sådan, at vi mener, at det skal være soldater i stedet for hjemmeværnsfolk. Men hvis Rigspolitiet kommer med en anbefaling af, at Hjemmeværnet godt kan klare opgaven, så tror jeg sagtens, at vi kan finde en god løsning, siger Peter Skaarup.

- Men deres udstyr skal være i orden. Det kan eksempelvis være våben eller sikkerhedsveste. Hvis der er brug for det. Det må man tage op i forbindelse med hver enkelt opgave, og det er jeg sikker på, at man finder en ordentlig løsning på.

Peter Skaarup understreger, at Dansk Folkeparti fortsat vil arbejde for, at danske soldater også skal hjælpe til.

Claus Oxfeldt, der er formand i Politiforbundet, har offentligt kritiseret DF's forslag om at indsætte danske soldater ved bevogtningsopgaver. Men han mener, at det giver god mening, hvis ansatte fra Hjemmeværnet hjælper til ved grænsen.

- Der er en verden til forskel på at lade militær bevogte potentielle terrormål i Københavns gader og så at lade Hjemmeværnet assistere ved grænserne, så ideen er OK, siger han til Berlingske.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.