Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

DF insisterer på behov for at begrænse religionsfriheden

Aftale om at kriminalisere visse ytringer fra forkyndere møder modstand hos fremtrædende debattører.

København. Dansk Folkeparti tager nu regeringen og aftalepartierne i forsvar, efter at 63 debattører, meningsdannere og andre har langet kraftigt ud efter aftalen om at kriminalisere visse ytringer fra religiøse forkyndere.

Jyllands-Posten bringer lørdag et debatindlæg, der er underskrevet af blandt andre Jyllands-Postens tidligere kulturredaktør Flemming Rose, forfatter Carsten Jensen, imam Fatih Alev og tidligere SF-folketingsmedlem Özlem Cekic.

Men ifølge Dansk Folkepartis udlændingeordfører Martin Henriksen har forfatterne misforstået præmissen for sagen.

- Det handler faktisk slet ikke om ytringsfrihed. Tværtimod handler det om religionsfrihed og om at sætte grænser for denne.

- Og den eneste grund til, at vi gør det, er på grund af en for stor tilstedeværelse af muslimer i Danmark. Vi forsøger at tage lovreligionen ud af islam og dermed fjerne det politiske og juridiske aspekt af islam, siger han i en skriftlig kommentar.

Appellen og kritikken har dog heller ikke gjort noget stort indtryk på kultur- og kirkeminister Bertel Haarder (V), der har ledet de såkaldte imamforhandlinger. Han har tidligere sagt, at han godt kunne leve med, at man filede på ytringsfriheden.

Det er en misforståelse, at det handler om at begrænse ytringsfriheden, mener Martin Henriksen.

- Det er rigtigt, at vi begrænser imamernes religionsfrihed. Men det er netop med til at sikre de grundlæggende frihedsrettigheder for andre, eksempelvis unge muslimske piger, og det vejer tungere i sidste ende. I hvert fald for Dansk Folkeparti, siger han.

Et bredt flertal bestående af regeringen, Dansk Folkeparti, Konservative, Socialdemokraterne og SF er med i delaftalen, som sigter mod at begrænse ytringer.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.