Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

DF i Svendborg mister tre byrådsmedlemmer på en uge

To byrådsmedlemmer har trukket sig, mens et enkelt er blevet ekskluderet af partitoppen i Svendborg Kommune.

Dorthe Ullemose er nu det eneste tilbageværende byrådsmedlem for Dansk Folkeparti i Svendborg Kommune. I Svendborg er partiet gået fra fire til ét byrådsmedlem på en uge. Scanpix/Thomas Lekfeldt
Dorthe Ullemose er nu det eneste tilbageværende byrådsmedlem for Dansk Folkeparti i Svendborg Kommune. I Svendborg er partiet gået fra fire til ét byrådsmedlem på en uge. Scanpix/Thomas Lekfeldt

Dansk Folkeparti i Svendborg er presset. Onsdag aften står det klart, at partiet kun har ét byrådsmedlem tilbage, da et medlem er blevet smidt ud, og et andet har meldt sig ud.

Også i sidste uge mistede Dansk Folkeparti i Svendborg et byrådsmedlem. Partiet er dermed gået fra fire byrådsmedlemmer til ét i løbet af en uge.

Det skriver TV2 Fyn.

Det tilbageværende byrådsmedlem, Dorthe Ullemose, som også er gruppeformand, havde på et møde tirsdag fået muligheden for at trække sig som formand frem til klokken 16 onsdag.

Det gjorde hun ikke, hvilket fik udfordreren til posten, Jens Munk, til at trække sig, så han nu er løsgænger.

»Udspillet fra i går aftes (tirsdag, red.) lød på, at Dorthe Ullemose ville tænke over, hvorvidt jeg skulle være gruppeformand. Jeg gav hende til klokken 16 til at trække sig, og da hun ikke gjorde det, valgte jeg at trække mig,« siger Jens Munk til TV2 Fyn.

Han havde ved tirsdagens møde egentlig opbakning til posten som gruppeformand fra det tredje byrådsmedlem, Morten Sol Petersen.

Men han er blevet ekskluderet af Dansk Folkeparti med øjeblikkelig virkning af partitoppen. Begrundelsen er, at der har været for meget ballade med ham.

Morten Sol Petersen mener, det er en drastisk beslutning, partitoppen har taget.

»Jeg er forundret over, at Christiansborg vælger at tage den drastiske beslutning.«

»Jeg tænker, at hvis man kigger på forløbet hernede - og at Jens Munk nu også træder ud - så er det alle de problemer, vi har påpeget, som bliver i Svendborg,« siger Morten Sol Petersen.

Der er 29 byrådsmedlemmer i Svendborg Kommune.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.