Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

DF i kritik af Støjberg: »Taler for meget og strammer for lidt«

Ministeren taler for meget og strammer for lidt, lyder kritikken fra Dansk Folkepartis Martin Henriksen.

Ministeren taler for meget og strammer for lidt, lyder kritikken fra Dansk Folkepartis Martin Henriksen. (Foto: Jens Nørgaard Larsen/Scanpix 2017)
Ministeren taler for meget og strammer for lidt, lyder kritikken fra Dansk Folkepartis Martin Henriksen. (Foto: Jens Nørgaard Larsen/Scanpix 2017)

København. En samlet opposition har de seneste dage kritiseret udlændingeminister Inger Støjberg (V) for at levere skiftende forklaringer i sagen om adskillelse af asylpar, hvor den ene er under 18 år.

Ifølge Socialdemokratiet, Radikale og Enhedslisten har ministeren ikke alene givet en ulovlig instruks om adskillelsen af asylparrene, men efterfølgende har hun også vildledt Folketinget.

Og nu melder Dansk Folkepartis udlændingeordfører og formand for Udlændingeudvalget, Martin Henriksen, sig blandt kritikerne. Dog med en anden kritik end oppositionen.

Det skriver Information.

Henriksen mener, at Inger Støjberg "oversolgte" sin indsats i forhold til de mindreårige piger på asylcentrene.

Det sker, efter at ministeren ved torsdagens samråd sagde, at det aldrig var intentionen at undlade den individuelle sagsbehandling i hver enkelt sag. Det er et krav ifølge både dansk lov og den europæiske menneskerettighedskonvention.

Over for Folketinget og offentligheden havde ministeren givet udtryk for, at ingen par måtte forblive sammen. Men ifølge hendes forklaring ved samrådet var det altså ikke hensigten i realiteten.

- Ministeren har oversolgt sin politik på det her, og det mener jeg er kritisabelt, siger Martin Henriksen til Information.

- Sådan plejer det jo at være. Det prøver vi også en gang imellem at gøre opmærksom på: At ministeren taler for meget og strammer for lidt, tilføjer han.

På spørgsmålet om hvorvidt Martin Henriksen finder det acceptabelt, at ministeren har afgivet en usand beskrivelse af sin instruks til Folketinget, svarer ordføreren:

- Nej, det er et problem, at ministeren giver indtryk af, at hun vil eller gør noget, som ministeren så dybest set ikke går langt nok med. At der kan være forskel på, hvad der bliver meldt ud udadtil, og hvad der sker indadtil på Christiansborg. Der er ikke altid sammenhæng mellem ord og handling, siger Martin Henriksen til Information.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.